Bestemmingsplan Park Voorn 5 met bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 19 mei 2011gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • het op 21 april 2011 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Park Voorn 5;

  • de door het college verleende bouwvergunning (BV20905963) voor het uitbreiden van een bestaande woning (Rijksmonument) en het bouwen van een bijgebouw.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied omvat het perceel Park Voorn 5. Dit ligt in het stadsdeel Leidsche Rijn, tussen de Rijksweg A2, de Rijksstraatweg, de Burgemeester Verderlaan en de Strijlandweg.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de uitbreiding van de bestaande woning op het perceel Park Voorn 5 en het vervangen van de bestaande schuur planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Wijziging

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. De wijziging houdt een aanpassing van de verbeelding in: buiten het bouwvlak is de bestemming ‘Wonen’ omgezet naar de bestemming ‘Tuin’. Deze wijziging heeft ook gezorgd voor een aanpassing van de juridische toelichting en de planregels. Inhoudelijk is er aan bebouwingsmogelijkheden niets gewijzigd.

Inzien

Het bestemmingsplan en de bouwvergunning liggen met ingang van donderdag 19 mei 2011 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 29 juni 2011, ter inzage bij:

Informatiecentrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatiecentrum Leidsche Rijn

Verlengde Vleutenseweg 32a, Utrecht

Open van maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door een belanghebbende die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven