Wet voorkeursrecht gemeenten bedrijventerrein Bathmen

Burgemeester en wethouders van Deventer maken ingevolge artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deventer bij besluit van 17 mei 2011, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, hebben besloten gronden aan te wijzen, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn. Aan de Raad van de gemeente Deventer wordt voorgesteld om op grond van artikel 5 lid 1 a van de Wvg dit voorkeursrecht binnen drie maanden te bestendigen. De aangewezen gronden zijn gelegen in het plan Bedrijventerrein Bathmen, nabij de Woertmansweg te Bathmen, kadastraal bekend als gemeente Bathmen, sectie L, en zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst. De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen afzonderlijk bericht.

Het besluit met de kaart en de lijst van aangewezen percelen liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81.

Voordat de raad van de gemeente Deventer een besluit neemt op het voorstel van burgemeester en wethouders kunnen belanghebbenden hun mondelinge en/of schriftelijke zienswijzen aan de raad kenbaar maken tot en met 29 juni 2011. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch contact opnemen met de mevrouw M. Jansen op telefoonnummer 0570-693115. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd aan: de Raad van de gemeente Deventer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.

Tegen het besluit van Burgemeester en Wethouders staat bovendien bezwaar open gedurende zes weken na dagtekening hiervan in de Staatscourant. Het bezwaarschrift kan worden gericht aan: het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deventer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Als bezwaar is gemaakt en als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, kan ook een verzoek om een voorlopige voorziening bij de rechtbank te Zwolle worden gevraagd op onderstaand adres.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle

Sector Bestuursrecht

Postbus 10067

8000 GB Zwolle

Voor meer informatie over de aanwijzing kunt u contact opnemen met mevrouw M. Jansen van het team Vastgoed, Milieu en Gegevensbeheer, telefoon: 0570-693115.

Het besluit van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deventer treedt op 19 mei 2011 in werking, de dag na publicatie in de Staatscourant.

Naar boven