Vooraankondiging artikel 1.3.1 Bro / Inspraak voorontwerp Structuurvisie Hanzekwartier

Het collega van Dronten maakt ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij een structuurvisie voorbereiden voor het Hanzekwartier te Dronten. Het plangebied bestaat uit het gebied in grote lijnen omsloten door de Lage Vaart, de Havenkade, de Oeverloper, de Grutto, de Morinel (tot nummer 25) en de spoordijk. In de voorontwerp structuurvisie worden de plannen beschreven welke de gemeente voornemens is te ontwikkelen in dit plangebied. Deze structuurvisie zal de basis vormen voor toekomstige ruimtelijke plannen (bestemmingsplannen, afwijkingsbesluiten, projectbesluiten) en vervangt in het plangebied de nu geldende structuurvisie.

Vooraankondiging

Dit is een vooraankondiging. Hiertegen kunt u geen zienswijzen indienen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro). Ook is het nog niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over ons voornemen.

Inspraak

Vanaf donderdag 19 mei tot en met 29 juni 2011 ligt het voorontwerp van de Structuurvisie, ter inzage bij:

  • de publieksbalie in het gemeentehuis

  • de bibliotheek te Dronten.

Tevens is het plan digitaal te raadplegen op:

  • www.dronten.nl (onder het submenu Mijn gemeente, Bouwen en Wonen – bestemmingsplannen).

  • www.hethanzekwartier.nl

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens de inzageperiode kan iedereen schriftelijk of mondeling een reactie inbrengen. Deze kunt u richten aan burgemeester en wethouders, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC Dronten. Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met mevrouw Pallandt via het telefoonnummer (0321) 388 246.

Informatieavond Hanzekwartier

Op 30 mei vindt er in de Meerpaal een informatieavond plaats waar u zich kunt laten informeren over de planvorming in het Hanzekwartier. De informatieavond start om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur. U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze avond!

Dronten, 18 mei 2011

Het college van Dronten,

secretaris,

R. Kool.

Burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Naar boven