Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Toedeling geluidruimte bedrijventerrein Lorentz’ en Besluit tot vaststelling hogere grenswaarden Frankrijk en omgeving Glindweg

Vaststelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Harderwijk maken bekend dat de gemeenteraad op 7 april 2011 het bestemmingsplan ‘Toedeling geluidruimte bedrijventerrein Lorentz’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in:

  • een planologische regeling waarbij een doelmatige toedeling van de beschikbare totale geluidruimte binnen de geluidzone van het industrieterrein Lorentz tot stand gebracht kan worden;

  • een verruiming van de geluidzone ter hoogte van de wijk Frankrijk en de omgeving Glindweg.

Het plangebied bevat de bedrijventerreinen Lorentz I, II en III en wordt globaal begrensd door de N302, de Newtonweg, de Zuiderzeestraatweg, de Mheenlanden en het Veluwemeer.

Bij de vaststelling is het bestemmingsplan op één punt gewijzigd vastgesteld. Op de geluidverkavelingskaart, welke als bijlage is opgenomen bij de planregels, is de geluidruimte per m2 voor de beoogde kavel voor Bruil Infra B.V. in het gedeelte Lorentzhaven gewijzigd van 69 dB(A) naar 74 dB(A). Dit vanwege het herstellen van een omissie in de berekening. Daarnaast is de tekst van paragraaf 3.3 van de toelichting aangepast.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 19 mei 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis.

Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl). Het plan is ook te vinden op de gemeentelijke website: http://www.harderwijk.nl/Gemeente/WonenEnLeven/RuimtelijkePlannen/RuimtelijkePlannenIndustrieterreinLorentz.htm.

Besluit hogere grenswaarden

Gelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ligt het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden in Frankrijk en omgeving Glindweg ter inzage. Dit collegebesluit is op 15 februari 2011 genomen. Dit besluit vloeit voort uit de verruiming van de geluidzone ter hoogte van de wijk Frankrijk en de omgeving Glindweg bij de vaststelling van bovengenoemd bestemmingsplan. Het besluit voorziet in de vaststelling van een hogere waarde, als bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder, ten behoeve van 74 woningen in het stadsdeel Frankrijk en de omgeving Glindweg.

Het besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 19 mei 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. De stukken kunt u ook raadplegen via de gemeentelijke website: http://www.harderwijk.nl/Gemeente/WonenEnLeven/RuimtelijkePlannen/RuimtelijkePlannenIndustrieterreinLorentz.htm

Beroep instellen?

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijziging in het bestemmingsplan.

Op het besluit tot gewijzigde vaststelling en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat er bijzondere bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat de gronden van het beroep na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Mulder, tel. 0341 411 329.

Naar boven