Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied West

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van 19 mei tot en met 29 juni 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied West’ ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied West’ legt de bouw- en gebruiksmogelijkheden vast voor het gebied begrensd door de Rijksweg A1, de Bunschoterstraat, de Eem en de gemeentegrens met Soest en Baarn.

De bestaande regelingen zijn als uitgangspunt gehanteerd voor dit nieuwe plan. Hierbij is een aantal nieuwe mogelijkheden opgenomen die aansluiten bij de eisen en wensen van deze tijd. Het gaat dan om onder meer mogelijkheden voor het verbreden en verdiepen van de landbouw en regelingen voor vrijkomende agrarische bebouwing. Een aantal concrete initiatieven is in dit bestemmingsplan al verwerkt. Ook is het actuele beleidskader zoals vastgesteld in de Beleidsvisie Groen-Blauwe structuur en de Ruimtelijke Verkenning Buitengebied-West in dit ontwerpbestemmingsplan vertaald. Het gaat hierbij om nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van recreatieve voorzieningen en natuurontwikkelingen in delen van het plangebied.

Procedure

Van 19 mei tot en met 29 juni 2011 ligt het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied-West ter inzage in het Stadsinformatiecentrum De Observant. Adres: Stadhuisplein 7 te Amersfoort. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied West kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op ‘Buitengebied West’) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende deze periode kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, t.a.v. mevrouw W.R.H. van Santen-Buma, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op maandag, dinsdag of donderdag telefonisch contact opnemen met mevrouw W.R.H. van Santen-Buma via telefoonnummer (033) 469 5093 of anders per e-mail via w.vansanten@amersfoort.nl.

Naar boven