Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan / Besluit hogere waarden voor geluid bestemmingsplan ‘Paulusschool Castricum’

Burgemeester en wethouders van Castricum maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Paulusschool Castricum’ gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 21 april 2011 en in verband daarmee bij besluit van 22 maart 2011 hogere waarden voor geluid zijn vastgesteld door burgemeester en wethouders. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan voorziet in het vervangen van de huidige bebouwing van de basisschool Paulus door een negen-klassige basischool met daarop 15 woningen, de aanleg van een schoolplein, Kiss&Ride-zone, openbare groenvoorzieningen en de aanleg van parkeerplaatsen.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat, als gevolg van het wegverkeer op de Oranjelaan, een hogere geluidbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De geluidbelasting is echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten voor de basisschool en de 15 woningen op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van 55 dB vanwege de Oranjelaan.

Wijziging

De wijziging heeft betrekking op een aanpassing van de toelichting en het aanpassen van de verbeelding voor wat betreft de in-/uitrit van de Kiss&Ride-zone. Voor een compleet overzicht van de wijziging, de inhoud van het bestemmingsplan en overige relevante stukken verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage beschikbaar zijn gesteld.

Het bestemmingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, ligt van woensdag 18 mei tot en met woensdag 29 juni 2011 ter inzage bij de gemeentelijke locatie aan de Zonnedauw 4 te Limmen. Tevens staat het plan op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de website van de gemeente Castricum www.castricum.nl.

Beroep

Een belanghebbende kan vanaf donderdag 19 mei tot en met woensdag 29 juni 2011 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Daarvoor kan, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag); voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie: mevrouw H. Goverde-Bruins, team Bouwen, Wonen en Bedrijven, tel. (0251) 661 153.

Castricum, 18 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven