Ontwerp uitwerkingsplannen ‘Dorpsweide’ en ‘Dorpsveld’

Burgemeester en wethouders van Schagen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de ontwerp uitwerkingsplannen ‘Dorpsweide’ en ‘Dorpsveld‘ ter inzage liggen.

Inhoud uitwerkingsplannen

Voor het gebied is op 26 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Nes-Noord’ vastgesteld. Aangezien de verkaveling voor de woningen ten tijde van het opstellen van het bestemmingsplan nog onvoldoende was uitgewerkt, is het gebied waar de woningen worden gebouwd voorzien van een uit te werken bestemming. Een omgevingsvergunning voor het bouwen kan pas worden verleend als één of meerdere uitwerkingsplannen zijn vastgesteld. Voor de verschillende delen van Nes-Noord worden om die reden uitwerkingsplannen ex artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening opgesteld waarvan nu een tweetal, voor de delen Dorpsweide en Dorpsveld, ter inzage worden gelegd. De gebieden worden begrensd door de Nes, de N241 en de Cornelis Blaauboerlaan te Schagen.

De ontwerp uitwerkingsplannen bestaan net als een bestemmingsplan uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage

De ontwerp uitwerkingsplannen liggen met ingang van 19 mei 2011 gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot en met 23 juni 2011, voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de Afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken op werkdagen van 8.15–12.00 uur en ’s middags op afspraak.

De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen:

  • via de gemeentelijke website: www.schagen.nl , rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: in voorbereiding en nog niet geldende bestemmingsplannen;

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen zienswijze

Binnen genoemde periode van zes weken, kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over de ontwerp uitwerkingsplannen naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 8, 1740 AA Schagen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen kunt u voor het maken van een afspraak contact opnemen met een medewerker van de Afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken (0224-210487).

Schagen, 18 mei 2011

Naar boven