Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Haarbrug-Zuid, ontwerpexploitatieplan Haarbrug-Zuid en ontwerpexploitaitieplan Amersfoortseweg-West

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Haarbrug-Zuid en de daarbij behorende stukken met ingang van 18 mei 2011 gedurende een periode van 6 weken ter inzage liggen. Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat de ontwerpexploitatieplannen Haarbrug-Zuid en Amersfoortseweg-West en de daarbij behorende stukken overeenkomstig het bepaalde in artikel 6.14 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 18 mei 2011 gedurende een periode van 6 weken ter inzage liggen.

Op de taxatierapporten voor de raming van de inbrengwaarden en de planschaderisicoanalyse behorende bij het ontwerpexploitatieplan Haarbrug-Zuid en het ontwerpexploitatieplan Amersfoortseweg-West heeft het college met een beroep op artikel 10 van de Wob geheimhouding opgelegd. Deze bijlagen worden daarom niet ter inzage gelegd.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de zuidzijde van de gemeente Bunschoten. Het gebied bestaat momenteel uit grasland en lintbebouwing. De noordgrens van het plangebied wordt begrensd door het bedrijventerrein ‘Haarbrug’ (terrein van bedrijf Polynorm-Voestalpine) en de Bisschopsweg. Aan de westzijde van het plangebied, ten westen van de Amersfoortseweg, is lintbebouwing aanwezig. De oost- west- en zuidzijde van het plangebied grenst aan het open polderlandschap met agrarische bebouwing.

Aanleiding

Directe aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan vormt het plan voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein ‘Haarbrug-Zuid’, welke op basis van de geldende bestemmingsplannen niet uitvoerbaar is. De volgende bestemmingsplannen zullen gedeeltelijk worden geactualiseerd om deze ontwikkeling mogelijk te maken; ‘Landelijk Gebied 1e herziening’, een klein gedeelte van ‘Buitengebied Bunschoten 2006’ en voor wat betreft de kruising Bisschopsweg–Amersfoortseweg het bestemmingsplan ‘Kronkels / Haarbrug (Noord)’.

Inzien van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpexploitatieplannen

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpexploitatieplannen met de daarbij behorende stukken kunnen tijdens kantooruren worden ingezien op het gemeentehuis aan de Stadsspui 1 bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Desgevraagd kunnen de plannen na telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening worden ingezien buiten kantooruren.

De plannen zijn tevens in digitale vorm te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de plannen kunt oproepen. Ook is het bestemmingsplan en de exploitatieplannen te vinden via www.bunschoten.nl. In het gemeentehuis kunt u zowel de papieren als de digitale versie inzien van de plannen.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Zienswijzen over de ontwerpexploitatieplannen kunnen alleen door belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling aan de gemeenteraad kenbaar worden gemaakt.

Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE Bunschoten. Indien u mondeling uw zienswijze over de plannen naar voren wenst te brengen, dan dient u hiervoor binnen de terinzagetermijn een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar mevrouw S.I. Vermeulen, bereikbaar via telefoonnummer: 033-29 91 566.

Naar boven