Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Beschermd dorpsgezicht Rijksstraatweg’

Het college van burgemeester en wethouders van Haren maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend, dat de gemeenteraad van Haren in zijn vergadering van 26 april 2010 het bestemmingsplan ‘Beschermd dorpsgezicht Rijksstraatweg’ gewijzigd heeft vastgesteld.

In het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerp ambtshalve wijzigingen opgenomen. Dit betreffen uitsluitend redactionele wijzigingen. Het overzicht van ambtshalve wijzigingen is na te lezen in het raadsbesluit. Het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen voor eenieder tijdens openingstijden ter inzage van 20 mei tot en met 30 juni 2011 in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10, 9751 AN te Haren.

Het plangebied heeft als rode draad de Rijksstraatweg en bestaat uit twee delen. Het noordelijke deel loopt vanaf de gemeentegrens van Groningen tot aan het dorp Haren ter hoogte van de Potgieterlaan. Het zuidelijk deel begint ter hoogte van de Julianalaan in het dorp Haren en loopt door tot aan de kom van Glimmen. Het doel van het bestemmingsplan is om cultuurhistorische en landschappelijke aspecten van het plangebied te beschermen.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kunnen gedurende de ter inzage termijn schriftelijke bedenkingen worden ingebracht bij Gedeputeerde Staten van Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen, door:

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedereen tegen de vastgestelde wijzigingen.

Naar boven