Bestemmingsplan Kerk Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Zwartewaterland op 12 mei 2011 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Kerk Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden’ gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft een ondergeschikte aanpassing van het bouwvlak van de Eben Haëzerschool.

Het bestemmingsplan is het planologisch kader voor de bouw van een kerk, die is voorzien op het perceel dat ligt ingesloten tussen de Koppel, de Greentedijk, de Bereklauw en de woningen aan de Ratelaar. In het bestemmingsplan worden, behalve een kerk, ook een parkeerplaats ten zuiden van de Eben Haëzerschool en een buitendijkse parkeerplaats mogelijk gemaakt. Over de plannen zijn diverse informatieavonden met omwonenden belegd en is uitgebreid vooroverleg gevoerd met diverse wettelijke instanties.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 19 mei 2011 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Ook is het bestemmingsplan in te zien op www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a) belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Zwartewaterland

  • b) belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen

  • c) belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien naast het beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven