Wijziging Beleidsregels WSW 2008

3 mei 2011

Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen,

Besluit:

ARTIKEL I

De Beleidsregels WSW 2008 worden als volgt gewijzigd:

Artikel 3 komt te luiden:

Artikel 3 Geldigheidsduur (her)indicatie

  • 1. UWV stelt een geldigheidsduur op maat vast, afhankelijk van de te verwachten veranderingen van de beperkingen van de aanvrager in de toekomst. De te verwachten veranderingen zijn mede gebaseerd op (eerder) relevant onderzoek van arts, psycholoog of arbeidsdeskundige.

  • 2. In afwijking van het eerste lid geldt een geldigheidsduur van twee jaar voor indicatiestellingen die op basis van een in de periode 15 mei 2011 tot en met 31 december 2011 door UWV ontvangen aanvraag voor het eerst worden afgegeven.

  • 3. In afwijking van het eerste lid geldt een geldigheidsduur van één jaar voor indicatiestellingen die op basis van een in de periode 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 door UWV ontvangen aanvraag voor het eerst worden afgegeven.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 15 mei 2011.

Dit besluit wordt met de toelichting in de Staatscourant geplaatst.

Amsterdam, 3 mei 2011

Voorzitter Raad van bestuur UWV,

J.M. Linthorst.

TOELICHTING

Met de beoogde toekomstige Wet werken naar vermogen (geplande datum van inwerkingtreding 1-1-2013) wordt het criterium om in aanmerking te komen voor een WSW-dienstbetrekking aangescherpt. De opdrachtgever acht het daarom gewenst dat reeds afgegeven WSW-indicaties op basis van de bestaande Wsw niet onnodig lang doorlopen ná de datum van inwerkingtreding van de Wet werken naar vermogen. De leden 2 en 3 van artikel 3 voorzien erin dat de indicatieduur mede wordt afgestemd op de beoogde inwerkingtredingsdatum van de toekomstige Wet werken naar vermogen.

Voorzitter Raad van bestuur UWV,

J.M. Linthorst.

Naar boven