Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Containertransferium Alblasserdam

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken bekend dat de gemeenteraad op 26 april 2011 het bestemmingsplan Containertransferium Alblasserdam gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen betreffen aanpassingen van de toelichting en de verbeelding van de geometrische plaatsbepaling en zijn aangegeven in de bij het vaststellingsbesluit behorende Staat van wijzigingen.

Het plan maakt de realisatie van een ingekaste langskade en een containertransferium mogelijk op het bedrijventerrein Polder het Nieuwland. Op 14 oktober 2010 heeft de gemeenteraad de benodigde Milieueffectrapportage aanvaard. Het voorkeursalternatief dat in de MER is opgenomen, is in het voorliggende bestemmingsplan vertaald naar een juridische regeling. Het in het kader van de MER verplichte evaluatieprogramma is tegelijk met het bestemmingsplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan (planidn: NL.IMRO.0482.bpcontainalblas063-vg01) en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 19 mei 2011 gedurende zes weken ter inzage op de afdeling Publiekszaken. De plannen zijn ook digitaal in te zien via de site van de gemeente www.alblasserdam.nl (onder bouwen,wonen en milieu → bestemmingsplannen → bestemmingsplan Containertransferium Alblasserdam) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0482.bpcontainalblas063-vg01).

Tijdens de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voor zover het een aangebrachte wijziging betreft, kan iedere belanghebbende gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep instellen.

Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Alblasserdam, 18 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam.

Naar boven