Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 9 mei 2011, nr. BV/M&C/MI/2011/8310, houdende de wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit inspecteur-generaal SZW 2010 en het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Agentschap SZW 2010

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, eerste lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en formatie rijksdienst 2007 en 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, 6, vijfde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, 8, eerste lid, van het Besluit taakuitoefening Inspectie Werk en Inkomen, artikel 8, derde lid, aanhef en onderdeel a, en artikel 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, 3, eerste lid, onderdeel k en 18 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit inspecteur-generaal SZW 2010;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan onderdeel b wordt een subonderdeel toegevoegd, luidende:

4°. het Agentschap SZW.

2. Onderdeel e komt te luiden:

  • e. de hierna genoemde organisatieonderdelen, die rechtstreeks ressorteren onder de inspecteur-generaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid:

    • 1°. de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst;

    • 2°. de Arbeidsinspectie, bestaande uit:

      • de directie AI Arbeidsomstandigheden;

      • de directie AI Major Hazard Control;

      • de directie AI Arbeidsmarktfraude;’

      • een concernstaf AI;

      • de afdeling Personeelsontwikkeling AI;

      • de afdeling Informatievoorziening AI;

    • 3°. de Inspectie Werk en Inkomen;

    • 4°. een stafbureau.

B

Artikel 6, vierde lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel h door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • i. de uitvoering van de taken van het Agentschap SZW;

2. Er wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • j. de uitvoering van de door de minister vastgestelde subsidieregelingen op het terrein van het Europees Sociaal Fonds, van overige door de minister vastgestelde regelingen op het terrein van werk en inkomen en van regelingen in opdracht van een partij buiten het ministerie voor zover de minister het Agentschap SZW met de uitvoering van die regelingen heeft belast.

C

Artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onder verlettering van de onderdelen a tot en met d tot de onderdelen a tot en met c, vervalt in het eerste lid, onderdeel b.

2. Het zevende lid vervalt.

ARTIKEL II

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 2, onderdeel c door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. het Agentschap SZW.

B

Na artikel 6 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 6A

  • 1. Het Agentschap SZW is verantwoordelijk voor:

    • a. de uitvoering van door de minister vastgestelde subsidieregelingen op het terrein van het Europees Sociaal Fonds;

    • b. de eventuele uitvoering van overige door de minister vastgestelde regelingen op het terrein van werk en inkomen;

    • c. het, na instemming van de plaatsvervangend secretaris-generaal, verrichten van andere dan in dit artikel bedoelde diensten;

    • d. het, na instemming van de plaatsvervangend secretaris-generaal, uitvoeren van regelingen voor opdrachtgevers buiten het ministerie.

  • 2. De directeur van het Agentschap SZW is verantwoordelijk voor de werkgeversverplichtingen die voortvloeien uit wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden ten aanzien van het Agentschap SZW, voor zover het niet gaat om centraal georganiseerde werkgeversverplichtingen als bedoeld in artikel 6, vijfde lid, onderdeel b, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009.

  • 3. De directeur van het Agentschap SZW is tevens verantwoordelijk voor het inzake van zijn directie optreden als bestuurder in de zin van artikel 1 van de Wet op de ondernemingsraden.

C

Na artikel 7 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 7A

  • 1. De directeur van het Agentschap SZW is bevoegd om besluiten te nemen over en stukken vast te stellen en te ondertekenen met betrekking tot het uitvoeren van bekostigingsactiviteiten die verband houden met de toekenning en de verrekening van subsidies, voorschotten en budgetten aan uitvoerende instellingen in het kader van subsidieregelingen waarvan de uitvoering aan het Agentschap SZW is opgedragen.

  • 2. De directeur van het Agentschap SZW is bevoegd tot het afsluiten van:

    • a. overeenkomsten met betrekking tot meerjarige, structurele beleidsinformatievoorziening, na afstemming met de directeur Financieel-Economische Zaken;

    • b. overeenkomsten met betrekking tot systeemontwikkeling, licenties, functioneel beheer en onderhoud van applicaties van voorlichtings- en documentatiesystemen;

    • c. overeenkomsten met betrekking tot de productie en distributie van voorlichtingsmateriaal voor zover het betreft de voorlichting over de door het Agentschap SZW uit te voeren subsidieprogramma’s aan doelgroepen en publiek, na afstemming met de directeur Communicatie;

    • d. overeenkomsten met betrekking tot systeemontwikkeling, licenties, functioneel beheer en onderhoud van applicaties van geautomatiseerde informatie- en salarissystemen, systeemontwikkeling en licenties, mits er gebleven wordt binnen de door de secretaris-generaal en de inspecteur-generaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid te stellen kaders;

    • e. overeenkomsten met betrekking tot de technische infrastructuur, de hardware, de kantoorautomatiseringssoftware, de datacommunicatievoorzieningen, de huisvesting, facilitaire voorzieningen en het technisch beheer van geautomatiseerde systemen voor zover geen gebruik wordt gemaakt van de departementale infrastructuur en er geen sprake is van huisvesting in een gebouw waar tevens andere organisatieonderdelen van het ministerie, die niet ressorteren onder de inspecteur-generaal, zijn gehuisvest.

  • 3. In afwijking van artikel 7, vijfde lid, geldt voor de directeur van het Agentschap SZW dat deze bevoegd is om overeenkomsten aan te gaan tot een waarde van ten hoogste € 500.000,– per overeenkomst.

  • 4. De directeur van het Agentschap SZW is bevoegd om beslissingen op bezwaarschriften te nemen die verband houden met de verantwoordelijkheden, genoemd in artikel 6A, eerste lid.

D

Na artikel 10 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 10A

Met ingang van 1 april 2011 berust het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Agentschap SZW 2010 dat genomen is krachtens de artikelen 3, eerste lid, onderdeel k, en 18 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit inspecteur-generaal SZW 2010 op de artikelen 3, aanhef en onderdeel k, en 8 van deze regeling.

ARTIKEL III

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit inspecteur-generaal SZW 2010 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel a komt te luiden:

a. directie:

een van de organisatieonderdelen, genoemd in artikel 2, onderdelen a tot en met d en onderdeel h;

2. Onderdeel c komt te luiden:

c. teamleider stafbureau:

de functionaris die leiding geeft aan het stafbureau, genoemd in artikel 2, onderdeel i.

B

Onder verlettering van de onderdelen a tot en met j tot de onderdelen a tot en met i, vervalt in artikel 2 onderdeel a.

C

Artikel 3, derde lid, komt te luiden:

  • 3. De directeuren van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en de Inspectie Werk en Inkomen zijn tevens verantwoordelijk voor het inzake hun directie optreden als bestuurder in de zin van artikel 1 van de Wet op de ondernemingsraden.

D

Artikel 4 vervalt.

E

Artikel 16 vervalt.

ARTIKEL IV

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Agentschap SZW 2010 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt ‘artikel 2, onderdeel a, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit inspecteur-generaal SZW 2010’ vervangen door: artikel 2, onderdeel d, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW.

B

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel j komt te luiden:

  • j. het uitvoeren van uitvoerbaarheidstoetsen, waaronder de toets op misbruik en oneigenlijk gebruik;

2. Onderdeel k komt te luiden:

  • k. administratieve taken en postverwerking de afdeling betreffende.

ARTIKEL V

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 april 2011.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 9 mei 2011

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

Met ingang van 1 april 2011 valt het Agentschap SZW onder de verantwoordelijkheid van de plaatsvervangend secretaris-generaal.

In verband hiermee wordt met dit wijzigingsbesluit de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van het Agentschap SZW, welke tot 1 april 2011 onder de inspecteur-generaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid ressorteerde, overgenomen door de plaatsvervangend secretaris-generaal.

De plaatsvervangend secretaris-generaal geeft leiding aan de directie Bedrijfsvoering, de Auditdienst, de directie Bestuursondersteuning en nu ook het Agentschap SZW.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

Naar boven