Bestemmingsplan Hoornse Meer, Hoornse Park en Piccardthof

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerpbestemmingsplan Hoornse Meer, Hoornse Park en Piccardthof, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 20 mei 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op deze adressen verkrijgbaar.

Het plan heeft ten doel de bestaande feitelijke en/of juridische situatie vast te leggen en te beschermen. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen geprojecteerd. Het plangebied omvat globaal de wijken Piccardthof inclusief de Piccardthofplas, Hoornse Park en Hoornse Meer alsmede de Veenweg. De groengebieden Hoornse Schans en Onlandse Dijk en de volkstuinencomplexen Bruilweering en Piccardthof vallen buiten het plangebied.

Het ontwerpbestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat in het kader van de inspraakprocedure ter inzage heeft gelegen van 28 januari tot en met 24 februari 2011.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Daar vindt u de ‘papieren versie’ als pdf-bestand onder de knop Overzicht bestemmingsplannen.

De kaart met klikbare gegevens vindt u onder de knop Naar de kaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Vanaf 20 mei tot en met 30 juni 2011 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, p/a dienst RO/EZ, postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met de afdeling juridische zaken van de dienst RO/EZ, tel. (050) 367 81 00.

Groningen, 19 mei 2011

Naar boven