Gewijzigde vaststelling ‘bestemmingsplan Buitengebied Castricum, 2e herziening gedeelte perceel Heereweg 89’

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ‘bestemmingsplan Buitengebied Castricum, 2e herziening gedeelte perceel Heereweg 89’ gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 21 april 2011.De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen ter inzage bij de gemeentelijke locatie aan de Zonnedauw 4 in Limmen. Tevens is het plan te raadplegen op www.castricum.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een recreatieve en toeristische bestemming van het perceel Heereweg 89. De bestaande stoeterij blijft gehandhaafd en staat ten dienste van een recreatieve en toeristische functie, de begane grond wordt in gebruik genomen voor activiteiten en een beperkt aantal evenementen per jaar en de verdieping kan gedeeltelijk worden ingericht voor bed & breakfastfaciliteiten. De bestaande stapmolen wordt vervangen door een gasterij, door middel van een corridor wordt de gasterij verbonden met de stoeterij. Een deel van het aangrenzende terrein wordt opengesteld voor bezoekers, op dit deel wordt een terras voor de gasterij gerealiseerd en een kinderboerderij.

De wijzigingen zijn onder andere een gevolg van het verwerken van de zienswijzen, actualisering en verbetering van de leesbaarheid van de regels. Voor een compleet overzicht van wijzigingen, de inhoud van het bestemmingsplan en overige relevante stukken, verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage beschikbaar zijn gesteld.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Daarvoor kan, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag); voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie: mevrouw H. Goverde, team Bouwen, Wonen en Bedrijven, tel. 0251-661153.

Castricum, 18 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven