Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied – St. Pietersberg, Jekerdal, Cannerberg’

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied – Sint Pietersberg, Jekerdal, Cannerberg’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt;

  • er in dit plan geen ontwikkelingen zijn waarvoor een exploitatieplan moet worden opgesteld.

Gebiedsomschrijving

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Buitengebied – Sint Pietersberg, Jekerdal, Cannerberg’ heeft betrekking op het buitengebied ten zuiden van Maastricht, dat wordt begrensd door de Maas, de grens met België ten zuidwesten van de gemeente en de woongebieden van Sint Pieter, Jekerdal, Biesland, Campagne en Wolder.

Inhoud

Het nieuwe bestemmingsplan ‘Buitengebied – Sint Pietersberg, Jekerdal, Cannerberg’ is vooral een zogenoemd beheersplan. Dat wil zeggen dat de bestaande ruimtelijke situatie wordt bestemd en van een actuele bestemmingsregeling wordt voorzien. Binnen de bestemmingen zijn reële mogelijkheden voor het oprichten, vervangen en uitbreiden van bebouwing en voor het in beperkte mate veranderen van gebruik van grond en bebouwing gegeven.

Centraal in het plan staat het behoud en de bescherming van de unieke landschappelijke, ecologische, archeologische en cultuurhistorische waarden in het gebied. Ontwikkelingen die de aanwezige landschaps- en natuurwaarden bevorderen worden in dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt.

Het plan voorziet verder in het juridisch-planologisch kader voor drie ontwikkelingen, die hier met name worden genoemd: de restauratie van Fort Sint Pieter en de samenvoeging van de parkeerplaatsen op de Sint Pietersberg op de noordflank, het mogelijk maken van de aanleg van een parkeerterrein en een voetbalveld via een wijzigingsbevoegdheid en het juridisch-planologisch regelen van de aanwezige lichtmasten op het sportpark Jekerdal en het oprichten van een drinkwaterreservoir aan de Susserweg op de Cannerberg.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van maandag 16 mei 2011 ligt het genoemde ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken ter inzage. Dit betekent dat:

  • het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken tijdens openingsuren ter inzage liggen bij het GemeenteLoket (zie rubriek GemeenteLoket);

  • het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal opvraagbaar zijn op de gemeentelijke website: http://www.maastricht.nl/web/GemeenteLoket/Ruimtelijke-plannen-in-procedure.htm

  • het ontwerpbestemmingsplan wordt verbeeld op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpBgbdStPJdalCberg-ow01

  • de bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken digitaal beschikbaar worden gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

U kunt ervoor kiezen om in plaats van een schriftelijke zienswijze een mondelinge zienswijze in te dienen. Wij bieden u hiervoor de gelegenheid op dinsdag 24 mei 2011 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 26 mei 2011 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Als u van de gelegenheid tot het indienen van een mondelinge zienswijze gebruik wilt maken, dan verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur voor de dag van uw keuze contact op te nemen met mw. C. Akkermans, telefoonnummer 043-3504576 of dhr. P. Nutters, telefoonnummer 043-3505038 voor het maken van een afspraak binnen bovengenoemde dagen en tijdstippen. Het gesprek zal plaatsvinden in het gemeentekantoor, Mosae Forum 10.

Maastricht, 13 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

de secretaris,

J.D. Nauta.

De burgemeester,

O. Hoes.

Naar boven