Windluifel bij nieuwbouw Jheronimustoren (Hofvijver Paleiskwartier)

Kennisgeving toepassing artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (omgevingsvergunning met afwijking van het bestemmingsplan)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voor de aanvraag om omgevingsvergunning voor het bouwen van een windluifel een ontwerpbeschikking ter inzage leggen. Het betreft een windluifel bij de nieuwbouw van de Jheronimustoren aan het adres Hofvijver 1 t/m 187 (oneven) in ’s-Hertogenbosch. Kadastraal bekend gemeente ’s-Hertogenbosch, sectie F, nr. 2901.

In samenhang met de luifel zal de nieuwbouw van de Jheronimustoren worden gerealiseerd en zullen de aanliggende gronden heringericht worden ten behoeve van verkeers- en verblijfsvoorzieningen met water en groen.

Het bouwplan is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘Partiële Herziening Plan in Onderdelen West’, waarmede het plan in strijd is maar stedenbouwkundig acceptabel wordt geacht.

Met toepassing van artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kunnen burgemeester en wethouders gemotiveerd met een goede ruimtelijke onderbouwing afwijken van het geldende bestemmingsplan.

Voordat het college hierover besluit, ligt de ontwerpbeschikking voor de omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing, de verbeelding en de omgevingsaanvraag met ingang van maandag 16 mei 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de Informatiebalie.

Ook zijn deze stukken in te zien op www.s-hertogenbosch.nl, zie ‘actueel’ en ‘publicaties’.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk zienswijzen naar voren brengen tegen het voornemen vergunning te verlenen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Desgewenst is het mogelijk in plaats daarvan mondeling zienswijzen naar voren te brengen. Voor het maken van een afspraak daartoe kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, tel. 073-6155663. Het bouwplan is geregistreerd onder nummer WB00001342

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 13 mei 2011

Naar boven