Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied rood voor rood Dwarsweg 5 Arriën’

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Ommen op 28 april 2011 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Buitengebied rood voor rood Dwarsweg 5 7735 KS Arriën’ ongewijzigd vast te stellen. Het plan heeft betrekking op het perceel Dwarsweg 5 te Arriën. Het plan maakt toepassing van de regeling Rood voor Rood mogelijk, waarbij landschapsontsierende bedrijfsgebouwen worden gesloopt, het erf een woonbestemming krijgt en 2 compensatiewoningen kunnen worden gerealiseerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 12 mei tot en met woensdag 22 juni 2011 voor een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, bij balie van het Omgevingsplein. Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar en beschikbaar op de website van de gemeente Ommen: www.ommen.nl, onder Inwoners, Ruimtelijke plannen.

Het vastgestelde bestemmingsplanis nu raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0175.20101003005-va01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/ommenplannen/NL.IMRO.0175.20101003005-/NL.IMRO.0175.20101003005-va01

Binnen de gestelde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Raad van State door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) vragen een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Indien binnen genoemde termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven