Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Elzenburg-De Geer-Oss-2011’ en besluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Oss op 7 april 2011 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Elzenburg-De Geer-Oss-2011’ heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Inhoud

In het kader van de actualisering van bestemmingsplannen is eind 2008 gestart met de herziening van de bestemmingsplannen die gelden voor de bedrijventerreinen Elzenburg en De Geer. De huidige bestemmingsplannen zijn verouderd en voldoen inhoudelijk niet meer aan de eisen die aan een actueel en adequaat bestemmingsplan worden gesteld. Het plangebied bestaat uit de bedrijventerreinen Elzenburg en De Geer en het daarbij behorende afschermende groen en ligt aan de noordzijde van de stad Oss. De N329 valt buiten het plangebied, omdat hiervoor een apart bestemmingsplan is opgesteld in verband met de reconstructie van de weg.

Besluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders hebben op 8 februari 2011 op grond van de Wet geluidhinder voor een aantal in het bestemmingsplan opgenomen bestaande bedrijfswoningen een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van de gevels vanwege industrielawaai vastgesteld. Het gaat om bedrijfswoningen gelegen aan de Maaskade, de Vechtstraat, de Ijsselstraat en de Spaanderstraat.

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde liggen met ingang van 19 mei 2011 gedurende zes weken dus tot en met 29 juni 2011 voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke websites www.oss.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen-oss.nl;

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPelznbrgross2011-VG01.

Wijzigingen

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen hebben betrekking op de regels, de verbeelding en de toelichting. In de Nota zienswijzen en wijzigingen, die bijlage is van het voorstel en het besluit tot vaststelling, zijn alle wijzigingen aangegeven.

Beroep

Het is mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarde.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende voorzover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarde heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde op totdat op het verzoek is beslist. De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven