Vaststelling bestemmingsplan Herziening Buitengebied 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 28 april 2011 het bestemmingsplan ‘Herziening Buitengebied 2010’ heeft vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan Herziening Buitengebied 2010 vormt een nieuwe planologische regeling voor het buitengebied van Alphen aan den Rijn. Door deze regeling wordt een aantal kleinschalige initiatieven in het buitengebied mogelijk gemaakt. Alle initiatieven voldoen aan de uitgangspunten van de structuurvisie Buitengebied. De initiatieven liggen verspreid door het gehele buitengebied. Het betreft Hogedijk 11, Kortsteekterweg t.o. 11, Middelweg 11, Ridderbuurt 85, Rietveldsepad 4b en Zuideinde 20a. Het bestaande karakter van het buitengebied blijft onaangetast.

Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is het tot stand brengen van een adequate planologische regeling die de voorwaarden schept voor de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van het gebied.

Ter inzage

Iedereen kan het bestemmingsplan Herziening Buitengebied 2010 vanaf 12 mei 2011 gedurende zes weken inzien bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke internetsite www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Actueel/Bekendmakingen of op www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kunt u beroep instellen?

In de periode van 12 mei 2011 tot en met 22 juni 2011 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door diegene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Alphen aan den Rijn, 11 mei 2011

Burgemeester en wethouders.

Naar boven