Terinzagelegging van het ‘ontwerpbestemmingsplan Afvalstoffenverwerkingsbedrijf Putman’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het Besluit ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Inleiding

In voorbereiding is een bestemmingsplanherziening voor Putman Exploitatiemaatschappij b.v., IJsseldijk 3–7 te Westervoort. Het plan voorziet in de uitbreiding van het bedrijfsterrein buitendijks (het winterbed van de IJssel) en in de nieuwbouw van bedrijfsbebouwing (een kantoor, garage etc.) binnendijks aan de voet van de voormalige stortplaats Westervoort gelegen aan de IJsseldijk in Westervoort - de Driegaardensestraat in Duiven.

Daartoe is het ontwerpplan ‘Afvalstoffenverwerkingsbedrijf Putman’ opgesteld. Dit omvat:

  • een planverbeelding (kaart), -toelichting en -regels;

  • diverse onderzoeken/rapporten (onder meer geluid, archeologie, luchtkwaliteit, bodem, natuur- en watertoets, geuremissie en -immissie en rivierkundige effecten);

  • het verslag van de inspraakprocedure en het overleg.

Met dit plan worden delen van de geldende bestemmingsplannen ‘IJsselwaard’ (2005) en ‘het Stort 1988’ (1988) herzien. Deze twee bestemmingsplannen liggen als achtergrondinformatie bij de publieksbalie ook ter inzage.

De inspraakprocedure en het overleg op grond van het Besluit ruimtelijke ordening

Vòòr deze terinzagelegging is een inspraakprocedure gevolgd. Gelijktijdig is overleg gepleegd op grond van het Besluit ruimtelijke ordening met een aantal(overheids)instanties. De resultaten daarvan zijn vastgelegd in een verslag (1 februari 2011). Naar aanleiding van inspraak en overleg is het voorontwerpplan aangepast.

Terinzagelegging van het ontwerpplan en het indienen van zienswijzen

Het ontwerp van het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt van 12 mei tot en met 22 juni 2011 (zes weken) ter inzage bij de publieksbalie, gemeentehuis Westervoort (Dorpsplein 1 te Westervoort). U kunt de stukken elke werkdag inzien van:

  • 08.00–12.30 uur (zonder afspraak);

  • 14.00–16.00 uur (op afspraak: 026-31 79 231; woensdagmiddag zonder afspraak);

  • 18.00–20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis).

De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.westervoort.nl en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0293.BPPutman2010001-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ro-online.robeheer.nl/0293/F8D0BE17-9F67-4831-8474-25FB25A786BA/.

Tegen betaling van de kosten op grond van de legesverordening kunt u een kopie van de stukken krijgen.

Gedurende deze periode van zes weken kunt u schriftelijk of mondeling reageren. Uw reactie (zienswijze) richt u aan de gemeenteraad van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. Als u mondeling wilt reageren, kunt u contact opnemen via telefoonnummer (026) 3179231. Uw mondelinge reactie wordt dan beknopt op schrift gesteld.

Als u naar aanleiding van uw zienswijze behoefte heeft om door de raadscommissie te worden gehoord, dan moet u dit in uw reactie wel nadrukkelijk vermelden. U krijgt later een uitnodiging voor de vergadering van de raadscommissie waarin het plan en voorstel behandeld worden. Volgens de planning gaat dit tijdens de vergadering van de commissie Ruimte & Veiligheid op 6 september 2011 gebeuren. Behandeling in vergadering van de gemeenteraad staat gepland voor 19 september 2011.

Anterieure overeenkomst

In verband met de voorbereiding en de procedure van deze bestemmingsplanherziening hebben de gemeente en Putman Exploitatie Maatschappij b.v. een anterieure overeenkomst gesloten. Dit betekent dat voor het bestemmingsplan ‘Afvalstoffenverwerkingsbedrijf Putman’ geen exploitatieplan op grond van de Wet en het Besluit ruimtelijke ordening wordt voorbereid en vastgesteld. Op grond van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij deze overeenkomst (alsnog) bekend. Zakelijke inhoud van de overeenkomst:

De overeenkomst bevat financiële, projectinhoudelijke en planprocesmatige bepalingen over zowel de uit te breiden als de nieuw te ontwikkelen bedrijfslocatie en het (verplichte) verhaal van de daaraan verbonden kosten.

Apart is een intentieovereenkomst gesloten ter bevordering van het vervoer over water.

Wilt u meer informatie?

Neemt u dan gerust contact op met de heer E. van Karnenbeek van de afdeling Ruimte & Samenleving. Hij is bereikbaar onder doorkiesnummer (026) 3179231.

Naar boven