Vastgestelde herziening bestemmingsplan ‘Geerdinkhof’

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de Stadsdeelraad van Zuidoost bij besluit van 20 april 2011 ongewijzigd heeft vastgesteld de herziening van het bestemmingsplan ‘Geerdinkhof’.

Het plangebied wordt ruwweg omgeven door aan de oostkant de Bijlmerweide, aan de zuidkant tevens de Bijlmerweide ter hoogte van het vogelopvangcentrum, aan de westkant de ’s-Gravendijkdreef, Garstkamp en Groenhoven en aan de noordkant de Bijlmerweide.

In de herziening van het bestemmingsplan Geerdinkhof worden een paar aanpassingen gedaan op het op 13 december 2005 goedgekeurde bestemmingsplan Geerdinkhof. Het betreft de situering van de mogelijke dakopbouw voor de woonblokken met de volgende adressen: Geerdinkhof 171–180, 181–192, 193–199 en 289–295. De regeling voor de mogelijkheid van uitbouwen aan de zijgevels wordt geschrapt voor de woningen met de volgende adressen: Geerdinkhof 296, 503–547 en 559–567. De regeling voor de mogelijkheid tot het plaatsen van bergingen in de tuin wordt beperkt tot dat wat vergunningsvrij is toegestaan (qua oppervlak 30 m2) plus de bergingen die reeds met een vergunning zijn geplaatst. De regeling die dienstverlening als huisgebonden beroepen in woningen mogelijk maakt wordt geschrapt.

De herziening van het bestemmingsplan Geerdinkhof ligt vanaf donderdag 12 mei 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09:00 tot 15:30 uur. Een digitale versie van het uitwerkingsplan is te downloaden op de website van het stadsdeel. Hoewel de digitale versie van het uitwerkingsplan gelijk is aan het exemplaar dat is vastgesteld, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies en/of dat de digitale versie niet goed leesbaar is. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd de ter inzage gelegde herziening van het bestemmingsplan Geerdinkhof te worden geraadpleegd.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van de herziening van het bestemmingsplan Geerdinkhof. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de herziening van het bestemmingsplan Geerdinkhof. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerp herziening, kunnen eveneens beroep instellen. Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De belanghebbende, die een beroepschrift heeft ingediend, en die meent een spoedeisend belang te hebben, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als het indienen van een verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Amsterdam Zuidoost, 11 mei 2011

Het Dagelijks Bestuur,

M. La Rose,

voorzitter.

Ch. M. Rach,

secretaris.

Naar boven