Vaststelling bestemmingsplan De Houthaven – Parkeergarage Pontsteiger

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het bestemmingsplan De houthaven – Parkeergarage Pontsteiger 19 april 2011 door de stadsdeelraad West is vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt, met de bijbehorende stukken, vanaf 12 mei 2011, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij de publieksbalie van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden zijn digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl

Het plangebied omvat de Pontsteiger en een strook water aan weerszijden, vanaf de kruising met de Tasmanstraat tot aan de grens van het bestemmingsplan De Houthaven – Pontsteigergebouw Het plangebied heeft betrekking op gronden die zijn gelegen in de onlangs onherroepelijk geworden bestemmingsplannen De Houthaven en De Houthaven – Dijkpark en Tunnel.

Het bestemmingsplan De Houthaven – Parkeergarage Pontsteiger voorziet ter plaatse van de Pontsteiger in een parkeergarage. Het nu in voorbereiding zijnde ontwerp van de garage komt ongeveer twintig meter dichter bij de kruising Pontsteiger–Tasmanstraat dan het nu geldende bestemmingsplannen mogelijk maken.

Gedurende zes weken na de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 11 mei 2011

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West,

secretaris,

F. Claasen.

Voorzitter,

M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven