Voorontwerpbestemmingsplan IJsseldelta-Zuid Dronten (8090)

Het college van Dronten maakt bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘IJsseldelta-Zuid Dronten (8090)’ gereed is.

Het plangebied van het voorontwerpbestemmingsplan betreft een bosstrook (Ecologische Hoofdstructuur (EHS)) en een deel van het Drontermeer (Natura 2000) aan de oostzijde van de gemeente Dronten. Het gebied wordt begrensd door de sluis Roggebot, de gemeentegrens met Kampen, het bosgebied in de oostrandzone en ten zuiden van het eiland Reve.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor het project IJsseldelta-Zuid en herziet de geldende bestemmingsplannen. De herziening van de huidige bestemmingsplannen is conserverend van aard.

Voor het project IJsseldelta-Zuid is een millieueffectrapportage opgesteld. Deze is bijgevoegd als bijlage bij het bestemmingsplan en ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

U kunt de desbetreffende stukken van 12 mei tot en met 22 juni 2011 tijdens openingstijden inzien (6 weken) bij:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis;

  • de openbare Bibliotheek te Dronten.

Het gehele plan is ook beschikbaar op www.dronten.nl (onder Bouwen en Wonen, bestemmingsplannen.

Op woensdag 8 juni 2011 van 15.00 tot 17.00 uur wordt in het gemeentehuis te Dronten een informatie-inloopmiddag gehouden. Tijdens deze middag heeft u de gelegenheid het bestemmingsplan in te zien en vragen te stellen. Een reactie kunt u vervolgens schriftelijk indienen.

Bent u niet in de gelegenheid om tijdens de inloopmiddag langs te komen en wilt u wel vragen stellen, dan kunt u een afspraak maken met de heer Meints via het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (0321 388 251 of secretariaatreo@dronten.nl).

Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke reactie indienen bij burgemeester en wethouders, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (Postbus 100, 8250 AC Dronten) onder vermelding van ‘inspraakreactie bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid Dronten (8090)’ of ‘inspraakreactie Millieueffectrapportage IJsseldelta-Zuid’.

Van de inspraakreacties wordt een verslag gemaakt. Wanneer burgemeester en wethouders dit verslag hebben vastgesteld, is de inspraakprocedure afgerond. Bent u het niet eens over de wijze waarop de inspraak is verlopen, dan kunt u uiterlijk zes weken na vaststelling van het verslag een schriftelijke klacht indienen bij burgemeester en wethouders.

Dronten, 12 mei 2011

Het college van Dronten,

secretaris,

R. Kool.

Burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Naar boven