Ontwerpbestemmingsplan ‘Voorstad-oost, wijk- en speelvoorziening’ & ontwerpbeeldkwaliteitplan ‘Voorstad-oost, wijkplein, wijkgebouw & speeltuin’

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 12 mei 2011 tot en met 22 juni 2011 voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorstad-oost, wijk- en speelvoorziening’;

  • het ontwerpbeeldkwaliteitplan ‘Voorstad-oost, wijkplein, wijkgebouw & speeltuin’

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan regelt de bestemmingswijziging om in het gebied tussen de Rielerweg, Veenweg en Oude Holterweg een wijkplein, wijkgebouw en een speeltuin te realiseren. Het gebied is onderdeel van de voormalige Thomassen & Drijver locatie. Dit gebied wil de gemeente opnieuw inrichten met onder andere de genoemde wijkvoorzieningen. De locatie wordt de nieuwe locatie voor speeltuinvereniging De Driehoek. Deze is nu gevestigd aan de rand van de wijk Voorstad-oost. Met de nieuwe locatie voor het wijkplein, wijkgebouw en de speeltuin komt de wijkvoorziening centraler in de wijk te liggen.

Ontwerpbeeldkwaliteitplan

In het beeldkwaliteitplan wordt een kader geschetst van een nieuw ruimtelijk toetsingskader dat past bij de gemeentelijke uitgangspunten voor de beeldkwaliteit van het te ontwikkelen T&D terrein. Het huidige gemeentelijke welstandsbeleid voorziet hier niet in. Het uitgangspunt voor het plangebied is het realiseren van veerwijzigingen naar het industriële leven. Het beeldkwaliteitplan wordt na vaststelling door de gemeenteraad onderdeel van de welstandnota.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P255-OW01) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het bestemmingsplan op RO-online.

De digitale bestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P255-/NL.IMRO.0150.P255-OW01/.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitplan kunt u inzien op http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’. Ook kunt u beide plannen inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 in Deventer.

Reacties op de plannen

Voor het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitplan gelden twee verschillende voorbereidingsprocedures.

Als u een reactie wilt geven op het ontwerpbestemmingsplan, dan brengt u een zienswijze in.

Als u een reactie wilt geven op het ontwerpbeeldkwaliteitplan, dan brengt u een inspraakreactie in.

Na de bovengenoemde inzage periode worden de reacties verwerkt.

Tegen het bestemmingsplan kan na het vaststelling van het plan door de gemeenteraad beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit van het beeldkwaliteitplan door de gemeenteraad kunt u geen bezwaar en/of beroep aantekenen.

Zienswijze op bestemmingsplan

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of via internet (via http://www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep) zijn zienswijze over dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Voorstad-oost, wijk- en speelvoorziening’. Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij dhr. Vermeulen van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Inspraak op beeldkwaliteitplan

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of via internet (via http://www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep) zijn inspraakreactie geven over dit het ontwerpbeeldkwaliteitplan kenbaar maken aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer o.v.v. ‘inspraak ontwerpbeeldkwaliteitplan Voorstad-oost, wijkplein, wijkgebouw & speeltuin’. Het is ook mogelijk mondeling uw inspraakreactie kenbaar te maken bij Dhr. Vermeulen van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Naar boven