Voorontwerpbestemmingsplan 'Hotel Oranjeplaat'

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Middelburg bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Hotel Oranjeplaat vanaf maandag 16 mei 2011 gedurende zes weken (tot en met 27 juni 2011) voor eenieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het plangebied van dit bestemmingsplan bevindt zich oostelijk van Arnemuiden direct aan het Veerse Meer. Dit plan wordt globaal begrensd door de Oranjeplaatweg aan de zuidzijde en het Veerse Meer aan de noordzijde en maakt deel uit van het dagrecreatieve gebied in het noordoostelijke deel van het recreatiegebied Oranjeplaat.

Het ontwerpplan vervangt het voor betreffende gronden geldende bestemmingsplan en voorziet in een juridisch planologische regeling voor het realiseren van een nieuw hotel, recreatieappartementen en recreatiewoningen met bijbehorende ligplaatsen voor boten. Om dit project mogelijk te maken zal het bestaande Surfhotel te zijner tijd worden gesloopt en wordt er een jachthaven gegraven. De belangrijkste functies binnen het plangebied zijn dagrecreatie en verblijfsrecreatie.

Inspraak wordt verleend aan ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen. Een exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan kan voor enkele dagen worden uitgeleend tegen een betaling van een borg van € 15,–. Het voorontwerpplan kan ook worden bekeken op de gemeentelijke website www.middelburg.nl onder Wonen en leven / Bestemmingsplannen / Plannen in procedure. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPORPHOT-VO99 in te vullen.

Gedurende genoemde termijn kunnen inspraakreacties schriftelijk naar voren worden gebracht op een daartoe bestemd inspraakformulier. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij de vakbalie in het Stadskantoor of te downloaden via www.middelburg.nl.

Tevens kunnen inspraakreacties mondeling naar voren gebracht worden. Hiervoor is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 36.

Middelburg, 11 mei 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven