Bestemmingsplan Kethel e.o.

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 21 april 2011 het bestemmingsplan ‘Kethel e.o.’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp zijn opgenomen in de ‘Nota van zienswijzen bestemmingsplan Kethel e.o.’ welke als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd.

Aanleiding en plangebied

Het bestemmingsplan is een actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen. Doel is te komen tot een nieuw juridisch kader welke inspeelt op de huidige situatie. Het plangebied wordt aan de zuidkant begrensd door de Rijksweg A20 en aan de westkant door de Churchillweg en het bospad. Aan de oostkant van het plangebied ligt de spoorlijn Schiedam-Delft. De noordkant van het plangebied loop langs de noordgrens van de bebouwing van Kethel-dorp en Kethel Oost en langs de noordrand van het Prinses Beatrixpark.

Ter inzage

Het raadsvoorstel- en besluit ligt samen met het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken vanaf 12 mei 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. De Stadswinkel is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is de Stadswinkel op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.schiedam.nl.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kethel e.o.’ kan gedurende de termijn van terinzagelegging door een belanghebbende die tevens een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan of een belanghebbende die geen zienswijze heeft maar die bezwaren heeft tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Aanvullend kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven