Vergunningen Wm/Wvo, NUON Power Generation BV, elektriciteitscentrale in de Eemshaven

NUON Power Projects 1 B.V. te Amsterdam heeft het voornemen om in de Eemshaven een multi-fuel elektriciteitscentrale te bouwen gebaseerd op milieuvriendelijke vergassingstechnologie. Deze centrale zal met de brandstoffen steenkool, secundaire brandstoffen, schone biomassa en aardgas elektriciteit opwekken met een elektrisch vermogen van ca. 1200 MWe.

Tijdens de verdere ontwikkeling van de centrale is gebleken dat enkele wijzigingen noodzakelijk zijn in de vergunningen die in juli 2009 voor deze centrale op grond van de Wet milieubeheer (Wm) en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) zijn verleend. Het gaat voornamelijk om wijzigingen die verband houden met het bedrijven van de centrale op uitsluitend aardgas (fase 1).

Nuon heeft daarom een aanvraag ingediend voor een veranderingsvergunning-Wm en een wijziging van de vergunning-Wvo.

De ontwerpvergunningen lagen tot en met 14 maart 2011 ter inzage.

Gedeputeerde Staten en Rijkswaterstaat Noord-Nederland hebben, met inachtneming van de ingebrachte zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten en onder voorschriften ter bescherming van het milieu, de gevraagde vergunningen verleend.

Terinzagelegging.

De besluiten en de bijbehorende stukken, waaronder de aanvragen en de verzamelde, tegen de ontwerpbesluiten ingebrachte zienswijzen, liggen ter inzage van 16 mei 2011 tot en met 27 juni 2011

  • in het gemeentehuis van de Gemeente Eemsmond op de afdeling. Publiekszaken, Hoofdstraat-West 1 te Uithuizen.

  • in de Mediatheek, provinciehuis Groningen, St. Jansstraat 4, Groningen.

Beroep.

Tot en met 27 juni 2011 kan tegen het besluit / de besluiten beroep worden ingesteld door:

  • 1. degene die zienswijzen heeft ingebracht tegen het / de ontwerpbesluit(en);

  • 2. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het / de ontwerpbesluiten(en);

  • 3. degenen die zienswijzen hebben tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het / de ontwerpbesluit(en).

Het beroepschrift kunt u richten aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als u beroep instelt kunt u ook de Voorzitter, voornoemd, vragen met betrekking tot het besluit een voorlopige voorziening te treffen.

Inlichtingen

Voor technisch- inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Kamminga, telefoonnummer 050-316 40 48.

Het besluit Wm kan ook worden ingezien op www.provinciegroningen.nl

Naar boven