Vastgesteld bestemmingsplan Het Balkon, 1e herziening ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 april 2011 het bestemmingsplan Het Balkon, 1e herziening heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 9 mei 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 20 juni 2011).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan heeft de noodzakelijke aanpassing van de situatie rond de tunnel aan de Mozartlaan, alsmede de afwijkende locatie van de 'Brede School' op een juiste wijze planologisch mogelijk gemaakt. Het gebied grenst aan de zuidzijde aan de Nieuwe Waterweg en aan de westzijde aan het buitendijks gelegen park/recreatiegebied Het Sterrebos. De noordgrens wordt gevormd door de Delflandsedijk en de spoorlijn Rotterdam–Hoek van Holland. Ten noorden hiervan liggen het winkelcentrum Koningshoek, de woon-bebouwing rond de Chopinstraat en het bedrijventerrein Kapelpolder met het woongebied op het voormalige Elementumterrein. De oostgrens wordt gevormd door het bedrijventerrein 'Nieuwe Waterweg I'. Met de aanleg van de woonwijk 'Het Balkon' wordt aangesloten op het reeds bestaande bedrijventerrein.

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is binnen de daarvoor geldende termijn een zienswijze bij de gemeenteraad ingediend. Daarnaast heeft de gemeenteraad bij de vaststelling ook wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kan de belanghebbende die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad heeft ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 9 mei 2011 tot en met maandag 20 juni 2011 kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Het Balkon, 1e herziening. Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 9 mei 2011 gedurende een periode van zes weken in het publiekscentrum in de hal van het stadhuis voor een ieder ter inzage.

De digitale versie is in te zien via de via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0034.0556.70BPHetBalkonherzl-0001

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de website van de gemeente Maassluis: www.maassluis.nl → Nieuws → Bekendmakingen → Bestemmingsplannen.

Naar boven