Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, 12e herziening’

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat vanaf donderdag 12 mei 2011 tot en met woensdag 22 juni 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, 12e herziening’ (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via het sectorsecretariaat onder doorkiesnummer 0113-395395. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www.Reimerswaal.nl, vervolgens kiest u aan de rechterzijde onder ‘Snel naar‘ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. U vindt de stukken door op de plannen van het Buitengebied te klikken, vervolgens onder ‘Herzieningen Bestemmingsplan Buitengebied’.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

De 12e herziening beoogt het juridisch-planologisch regelen van de huisvesting van arbeidsmigranten bij het bedrijf van Vogelaar Fruitcultures (hierna: Vogelaar) aan de Oude Rijksweg 10a in Krabbendijke.

Vogelaar wil nieuwbouw realiseren voor de huisvesting van arbeidsmigranten (die werkzaam zijn voor het eigen bedrijf) van circa 1.600 m2 (begane grond + verdieping), waarbij de huidige loods met een oppervlakte van circa 600 m2 zal worden gesloopt. Het fysieke ruimtebeslag van het geprojecteerde logiesgebouw beslaat 850 m2. In het gebouw is ruimte voor 44 (slaap)kamers (waarvan 14 op de verdieping), een ruime verblijfsruimte met aangrenzende keuken en een ruimte voor het faciliteren van cursussen en bijeenkomsten. Gedurende de piekmomenten kunnen er maximaal 100 personen worden gehuisvest, gedurende het hele jaar zijn er structureel zo´n 25 personen aanwezig.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor op maandag, dinsdag en donderdag een afspraak maken met mevrouw Van den Dikkenberg via telefoonnummer 0113-395367. Het indienen van zienswijzen via e-mail is vooralsnog niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van den Dikkenberg van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar via doorkiesnummer 0113-395367.

Kruiningen, 11 mei 2011

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal:

J. Gideonse,

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven