Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht 'Lutkemeerpolder'

Aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Het dagelijks bestuur van de gemeente Amsterdam stadsdeel Nieuw-West maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten ('Wvg') bekend dat de deelraad op 27 april 2011 heeft besloten op grond van artikel 4 Wvg op basis van de Structuurvisie Amsterdam 2040 het perceel kadastraal bekend gemeente Sloten (N.H.) sectie H nummer 1024 aan te wijzen als perceel waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

De locatie is aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor bedrijventerrein, bijbehorende voorzieningen waaronder verkeersvoorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer tk-30275363-02 met daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 17 januari 2011.

Om te voldoen aan artikel 7, lid 1 Wvg ligt het raadsbesluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 12 mei 2011 voor eenieder kosteloos ter inzage op het stadsdeelkantoor van stadsdeel Nieuw-West, Pieter Calandlaan 1 te Amsterdam.

Het stadsdeelkantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Op donderdag is het stadsdeel geopend van 08.30 tot 19.00 uur.

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

De bekendmaking is gepubliceerd in de Staatscourant van 12 mei 2011.

Zodra het raadsbesluit in werking treedt, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit begrepen gronden, wanneer zij hun percelen, dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Amsterdam te koop aanbieden.

Bezwaar en beroep

Het raadsbesluit is aan te merken als een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), zodat tegen dit besluit tot aanwijzing van gemelde gronden tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, ingevolge de Awb bezwaar en beroep open staat. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij de deelraad van de van stadsdeel Nieuw-West, postbus 2003 te 1000 CA Amsterdam.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift indient kan op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Amsterdam, Parnassusweg 220 te 1076 AV Amsterdam, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-Westex artikel 6 Wvg van 15 februari 2011, behoeven zij niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaar tegen het besluit van het dagelijks bestuur wordt thans, op grond van artikel 9a van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het deelraadsbesluit.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Huiberts, onder telefoonnummer 253 7708.

Amsterdam, 12 mei 2011

Dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West.

Naar boven