Voorbereiding bestemmingsplan kernen ‘Zandoerle en Heers-Westervelden’

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders hierbij kennis van hun voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor de kernen ‘Zandoerle en Heers-Westervelden’.

Het bestemmingsplan voorziet in een geactualiseerde regeling met bijhorende verbeelding. Het gebied wordt globaal begrensd in:

  • Zandoerle door de percelen gelegen aan:

    • het zuidelijke gedeelte van de Zandoerleseweg;

    • Zandoerle; en

    • het noordelijke gedeelte van de Banstraat;

  • Heers-Westervelden door de percelen ten zuiden van Heers en ten oosten van de Heerseweg, de A67, Westervelden en Westerveldseweg.

Op grond van artikel 1.3.1. lid 2 Bro zullen:

  • geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd worden;

  • zal geen gelegenheid worden geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen; en

  • zal geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Wel bestaat de mogelijkheid om tot 7 juni 2011, individuele wensen/aandachtspunten ten aanzien van het bestemmingsplan schriftelijk kenbaar te maken.

Zodra het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal het gedurende zes weken ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis, Meiveld 1 te Veldhoven. Voorafgaand aan deze terinzageligging zullen wij diegene, die een wens/aandachtspunt kenbaar hebben gemaakt, schriftelijk in kennis stellen in hoeverre hiermee in het ontwerpbestemmingsplan rekening is gehouden.

Over de ter inzage ligging van het ontwerpbestemmingsplan zal een publicatie worden geplaatst in De Ahrenberger, de Staatscourant en op www.veldhoven.nl. Tijdens de ter inzage ligging heeft u de gelegenheid om zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Op de website www.veldhoven.nl treft u de beoogde plangrens aan van het bestemmingsplan ‘Zandoerle/Heers-Westervelden’. Een kaart met deze plangrens is vanaf 10 mei 2011 tijdens openingsuren ook in te zien in het informatiecentrum van het gemeentehuis.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met mw. O.G.W. Meuwissen (afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling), e-mailadres: orelia.meuwissen@veldhoven.nl, tel. (040) 25 84 377.

Veldhoven, 11 mei 2011

Naar boven