Rectificatie: Kennisgeving PlanMER voorontwerp-bestemmingsplan LOG gebieden

Voor het opstellen van het voorontwerpbestemmingsplan LOG gebieden is het noodzakelijk een milieueffectrapportage voor plannen (PlanMER) uit te voeren. Dit omdat het bestemmingsplan LOG gebieden een kader schept voor mer-plichtige activiteiten (uitbreidingsmogelijkheden voor de veehouderij). Bovendien kunnen significante effecten op nabijgelegen Natura 2000-gebieden niet op voorhand worden uitgesloten. De PlanMER dient ertoe om het milieu een volwaardige plaats te geven bij de besluitvormingsprocedure over het bestemmingsplan LOG gebieden.

De MER-procedure is gestart met de openbare kennisgeving van de procedure en de raadpleging van de betrokken bestuurlijke instanties over de reikwijdte en het detailniveau van de op te stellen PlanMER (27 mei 2010). De Commissie m.e.r. heeft op 14 juli 2010 een Advies over reikwijdte en detailniveau van het milieueffectrapport uitgebracht.

De gemeenteraad van Twenterand heeft inmiddels een PlanMER en een passende beoordeling volgens de Natuurbeschermingswet op laten stellen en deze bij raadsbesluit van 19 april 2011 vastgesteld. In de PlanMER zijn verschillende alternatieven betrokken en het effect dat deze alternatieven hebben op het milieu in het gebied. Het voorkeursalternatief heeft de basis gevormd voor de opgestelde LOG-visie en het voorontwerpbestemmingsplan LOG gebieden.

De PlanMER ligt vanaf 6 mei 2011 vier weken voor inspraak ter inzage in het gemeentehuis in Vriezenveen tijdens de reguliere openingstijden. Tevens wordt de Commissie m.e.r. in de gelegenheid gesteld een advies uit te brengen over de PlanMER.

Tijdens bovengenoemde termijn kan eenieder zijn zienswijze op de PlanMER naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 67, 7670 AB te VRIEZENVEEN. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen de genoemde periode indienen, nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met één van de medewerkers van de publieksbalie. Het telefoonnummer is 0546-840840.

De ingebrachte zienswijzen zullen wij vervolgens betrekken bij onze besluitvorming. Degenen die reageerden krijgen van dit besluit bovendien een mededeling.

Naar boven