Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Zevenbergschen Hoek’ en verzoek hogere waarde ten behoeve van  appartementencomplexen ‘Fristostraat/plein 1940’

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 12 mei 2011 tot en met 22 juni 2011 voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het Gemeentelijk Informatiecentrum het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Kern Zevenbergschen Hoek’ ter inzage ligt. Dit ontwerpbestemmingplan is hoofdzakelijk een consoliderend plan. Tevens wordt de ontwikkeling van 2 appartementencomplexen aan de Frisostraat/Plein 1940 planologisch geregeld. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is het plan in te zien op de gemeentelijke website via www.moerdijk.nl onder Thema’s, Ruimtelijke ordening.

Iedereen kan tijdens de genoemde termijn van 6 weken een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met een medewerker ruimtelijke ordening van de afdeling RMO, 0168-373600.

Om de bouw van de appartementencomplexen mogelijk te maken moet voor een aantal appartementen ontheffing worden verleend van de hoogst toelaatbare geluidbelasting ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh). Volgens de Wgh geldt een voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A) voor het aspect wegverkeerslawaai en ingevolge het Besluit geluidhinder (Bgh) geldt een voorkeursgrenswaarde van 55 dB(A) voor het aspect spoorweglawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt ter plaatse van de twee geprojecteerde appartementen overschreden door het wegverkeerslawaai dat afkomstig is van de Rijksweg A16. Voorts wordt de voorkeursgrenswaarde als gevolg van het spoortraject 690 (Lage Zwaluwe – Breda) overschreden. De procedure voor het verkrijgen van deze ontheffing wordt ook wel ‘procedure hogere waarde’ genoemd.

Deze procedure wordt gevolgd op grond van artikel 83 van de Wgh en artikel 4.10 van het Bgh. Het verzoek om een hogere waarde vast te stellen en het daarbij behorende akoestisch onderzoek liggen eveneens vanaf 12 mei 2011 tot en met 22 juni 2011 ter inzage. Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk bedenkingen indienen tegen het verzoek om een hogere waarde bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen.

Zevenbergen, 11 mei 2011

Naar boven