Ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpskernen 2011’

Het college van burgemeester en wethouders van Zeevang maakt bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening, van 9 mei tot 20 juni 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpskernen 2011’ voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpskernen 2011’ vervangt de nu geldende bestemmingsplannen voor de diverse kernen in de gemeente door één bestemmingsplan met uniforme planregels. Het plan is grotendeels conserverend van aard, voorziet niet in grootschalige nieuwe ontwikkelingen en legt de bestaande planologisch juridische mogelijkheden opnieuw vast in de kernen Beets, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schardam en Warder. Plannen waarover de afgelopen jaren reeds besluitvorming heeft plaatsgevonden, zijn in het plan verwerkt. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld omdat in voorkomende gevallen het kostenverhaal voor de gemeente op een andere wijze is verzekerd, namelijk door een overeenkomst met de desbetreffende initiatiefnemer.

Procedure

Van 9 mei tot 20 juni 2011 ligt de papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpskernen 2011’ (planverbeelding, planregels en plantoelichting) ter inzage in de hal van het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 24 te Oosthuizen (openingstijden: maandag tot en met vrijdag 9.00–12.00 uur, woensdag 16.00–19.00 uur).

Gedurende deze periode kan eenieder schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Zeevang, postbus 1, 1474 ZG Oosthuizen. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. P. Aalbers (tel. nr. 0299 409444) of dhr. K. Kooijman (tel. nr. 0299 409446).

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal geraadpleegd worden via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl . Op de gemeentelijke website www.zeevang.nl is een link opgenomen naar deze site. Een pdf-versie van het ontwerpbestemmingsplan wordt op de gemeentelijke website geplaatst.

Naar boven