Bestemmingsplan Bedrijventerrein Kapelbeemd-Acht 2007 onherroepelijk

Het bestemmingsplan Bedrijventerrein Kapelbeemd-Acht 2007 is in het kader van de inhaalslag actualisatie bestemmingsplannen voor het stedelijk gebied van Eindhoven in procedure gebracht. Dit bestemmingsplan beoogt een juridisch kader neer te leggen voor het verlenen van medewerking aan gewenste ruimtelijke ontwikkelingen (passend binnen het gemeentelijke beleid) en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Behoudens enkele ontwikkelingen in het plangebied is het bestemmingsplan overwegend conserverend van aard.

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Kapelbeemd-Acht 2007’ ligt in het noordelijk deel van het stedelijk gebied van Eindhoven. Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn Eindhoven–'s-Hertogenbosch / Tilburg, de Postkoetsweg (A2/A58/E25), de Boschdijk, de Maasstraat en het gebied grenzend aan de achterzijde van de percelen aan de Alblasstraat met even nummers.

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Kapelbeemd-Acht 2007’, gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 11 juni 2009, is bij besluit van Gedeputeerde Staten van Noord Brabant (GS) van 2 februari 2009, nr. 1555181/1638293, gedeeltelijk goedgekeurd. Tegen het besluit van GS is een beroepschrift ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (de Afdeling). Bij uitspraak van 20 april 2011, nummer 201002184/1/R3 heeft de Afdeling het beroep tegen de in het bestemmingsplan ter plaatse van het perceel van appellant aan de Dinkelstraat gelegde bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden II’ en tegen het gedeelte van dit perceel waaraan door GS goedkeuring is onthouden, gegrond verklaard. In verband hiermee heeft de Afdeling het besluit van GS, voor zover het betreft het plandeel met de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden II’ voor het perceel van appellant aan de Dinkelstraat vernietigd. Tevens heeft de Afdeling aan dit plandeel goedkeuring onthouden. Gelet hierop is het bestemmingsplan Bedrijventerrein Kapelbeemd-Acht 2007 onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan is op werkdagen in te zien bij de Informatiebalie van het Ondernemersplein van de gemeente Eindhovenin hetKennedy Business Center aan het Kennedyplein 200 (openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur). Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt. Dit kan door twee werkdagen voorafgaand aan het moment waarop men een afspraak wenst een e-mail te sturen naar ondernemersplein@eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040. In de email dient duidelijk te worden aangegeven welk(e) bestemmingsplan(nen) men wenst in te zien waarna vervolgens spoedig contact zal worden opgenomen.

Ook bestaat de mogelijkheid om een digitale versie van dit bestemmingsplan te raadplegen via de website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Naar boven