Wabo en Waterwet

Op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Waterwet maken wij het volgende besluit kenbaar:

MER-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van Dongen en het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta hebben op 15 februari 2011 een aanmeldingsnotitie ontvangen van Ecco Tannery Holland B.V. (verder Ecco) voor de voorgenomen uitbreiding van de productiecapaciteit en de overdracht van de afvalwaterzuivering naar Waterstromen Dongen B.V., voor de inrichting gelegen aan de Vierbundersweg 11 te Dongen.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 41.2 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage (verder MER) is deze voorgenomen activiteit MER‑beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college en het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta, alvorens door Ecco een omgevings- en waterwetvergunning wordt aangevraagd, dienen te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. De gemeente Dongen treedt bij de behandeling van de aanvragen op als coördinerend bevoegd gezag.

Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17 vierde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben burgemeester en wethouders van Dongen en het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta op 19 april 2011 besloten dat Ecco voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 6 mei 2011 gedurende een termijn van zes weken tijdens openingstijden ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu van het gemeentehuis van Dongen, Hoge Ham 62, 5104 JJ Dongen. Openingstijden zijn elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur (vrije inloop) en van 13.30 uur tot 16.00 uur (alleen op afspraak) op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur (vrije inloop). Voor een afspraak en nadere inlichtingen kunt u tijdens de openingstijden contact opnemen met de Dienst bouwen, infra en milieu, Cluster milieu, tel. 14 0162.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Waterwet.

Naar boven