Vaststelling bestemmingsplan ‘Kuilenrode 1’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 april 2011 het bestemmingsplan ‘Kuilenrode 1’ heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan ligt met ingang van maandag 9 mei 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Het plangebied bestaat uitsluitend uit het perceel van Kuilenrode 1 te Hooge Mierde. Er wordt een nieuwe woning gerealiseerd op de gronden die gelegen zijn ten zuiden van de bestaande woning aan Kuilenrode 1. Daarnaast wordt de bedrijfsbestemming ter plaatse van Kuilenrode 1 en 1a omgezet naar een woonbestemming. De bestaande bebouwing mag hierbij gehandhaafd blijven. In totaal betreft het hier dus een toevoeging van drie burgerwoningen aan het buitengebied (twee juridisch en één fysiek).

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht ligt het bestemmingsplan met ingang van maandag 9 mei 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage en is raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website www.reuseldemierden.nl (plannen en projecten – bestemmingsplannen) en

  • in het gemeentehuis (centrale hal van het gemeentehuis). Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: www.reuseldemierden.nl (plannen en projecten – bestemmingsplannen). Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPHMkuil2006-VAST.

Beroep en/of voorlopige voorziening

Tijdens de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, dus van maandag 9 mei tot en met maandag 20 juni 2011, kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad, beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Tevens kunnen zij een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen ook beroep en/of voorlopige voorziening instellen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de bovengenoemde termijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Verkooijen, telefonisch bereikbaar op 0497-650650.

Reusel, 6 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris,

L.J.M. Bertens.

De burgemeester (wnd),

J.M.P.J. van Gorp-van de Ven.

Naar boven