Vastgesteld bestemmingsplan bestemmingsplan IV Eindhoven binnen de Ring (Vredesplein e.o.)

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 12 april 2011 het bestemmingsplan IV Eindhoven binnen de Ring (Vredesplein e.o.) vastgesteld op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht.

  • a. toevoegen aan de bijlage van de toelichting het akoestisch onderzoek van Scena adviseurs;

  • b. toevoegen aan artikel 3.2.1 onder d. een verwijzing naar de vastgestelde hogere grenswaarden geluid;

  • c. toevoegen aan artikel 6.2.1 onder e. een verwijzing naar de vastgestelde hogere grenswaarden geluid;

  • d. toevoegen aan de bouwregels van artikel 6.2.1. sub c dat ter plaatse van de aanduiding 'onderdoorgang' de gronden dienen te worden ingericht als ontsluiting naar het achterliggende gebied;

  • e. toevoegen aan artikel 6.4 dat mag worden afgeweken van de regels en dat ter plaatse van de aanduiding ‘onderdoorgang’ de gronden mogen worden bebouwd;

  • f. toevoegen aan artikel 6.4 dat mag worden afgeweken van de regels dat een halve bouwlaag extra is toegestaan ten dienste van halfverdiept parkeren;

  • g. bij de verbeelding de plangrens aanpassen, zodanig dat de locatie aan de Boschdijk is verwijderd;

  • h. artikel 11 lid 2, procedurebepaling bij afwijken van het bestemmingsplan, van de regels schrappen;

  • i. toevoegen aan de bijlage van de regels het besluit hogere waarden;

  • j. bij de verbeelding het aantal bouwlagen aanpassen bij de bestemming Gemengd 1 aan de Kronehoefstraat;

  • k. het bestemmingsvlak Wonen aan de voorzijde van het blok Kortenaerstraat 2 tot en met 10 verruimen;

  • l. bouwvlak van Kinsbergenstraat 6 tot en met 10 verkleinen in verband tuin en toegang van Kinsbergenstraat 6.

Het bestemmingsplan IV Eindhoven binnen de Ring (Vredesplein e.o.) voorziet in een planologisch-juridische regeling voor de herontwikkeling en wijkvernieuwing van het Vredesplein e.o., waarbij ca 400 woningen van Stichting Woonmaatschappij 'Domein' worden gesloopt en worden vervangen door ca. 425 nieuwbouwwoningen.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 5 mei 2011 tot en met donderdag 16 juni 2011 ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

Het Inwonersplein is geopend op maandag en vrijdag van 10.00–19.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 10.00–17.00 uur. Bezoek zonder voorafgaande afspraak is alleen mogelijk op maandag de gehele dag en op de overige werkdagen tot 13.00 uur. Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040.

Daarnaast kan het bestemmingsplan IV Eindhoven binnen de Ring (Vredesplein e.o.) worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80083-0301

De bronbestanden zijn beschikbaar via de volgende link: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80083-/NL.IMRO.0772.80083-0301/

Volgens artikel 6:8 van de Algemene Wet bestuursrecht kan van vrijdag 6 mei 2011 tot en met donderdag 16 juni 2011 beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • Iedere belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan door de raad in het ontwerp zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 17 juni 2011. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven