Aanwijzing bevoegd gezag voor het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer

28 april 2011

Nr. IENM/BSK-2011-7370

Hoofddirectie Juridische Zaken

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 1, onderdeel c, van het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer;

Besluit:

Artikel 1

Het bevoegd gezag, bedoeld in artikel 1, onderdeel c, onder respectievelijk 1°, 2°, en 3°, van het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer is:

  • a. burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, voor het bepaalde in artikel 1, onderdeel c, onder 1°, van het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer;

  • b. de directeur Scheepvaart van het openbaar lichaam Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied, voor het bepaalde in artikel 1, onderdeel c, onder 2°, van het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer;

  • c. de Souschef Faciliteren van de Koninklijke Marine te Den Helder, voor het bepaalde in artikel 1, onderdeel c, onder 3°, van het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op het tijdstip waarop het Besluit van 20 september 2010, houdende vaststelling van een aantal wijzigingen van het Vaststellingsbesluit Binnenvaartpolitiereglement, het Besluit Rijnvaartpolitiereglement 1995, het Scheepvaartreglement Westerschelde 1990, het Scheepvaartreglement voor het Kanaal van Gent naar Terneuzen, het Scheepvaartreglement territoriale zee, het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer, het Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer, het Besluit houdende het van toepassing verklaren van de Internationale Bepalingen ter voorkoming van aanvaringen op zee, 1972, het Scheepvaartreglement Eemsmonding en het Besluit statistische gegevens scheepvaartverkeer (Stb. 748) in werking treedt.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Aanwijzing bevoegd gezag Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

M.H. Schultz van Haegen.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop het in werking is getreden een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van Hoofddirectie Juridische Zaken, sector Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (datum en nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

TOELICHTING

De bevoegde gezagen bedoeld in artikel 1 van het onderhavige besluit worden niet langer in het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer zelf aangewezen, maar in een besluit van de Minister dat in de Staatscourant wordt gepubliceerd. Met het onderhavige besluit wordt daarin voorzien. Daarbij is reeds enige tijd, als gevolg van een reorganisatie bij het Ministerie van Defensie, de benaming ‘Commandant der Maritieme Middelen van de Koninklijke Marine te Den Helder’ gewijzigd in Souschef Faciliteren van de Koninklijke Marine te Den Helder. Overeenkomstig deze aanpassing wordt in het onderhavige besluit aangesloten bij de nieuwe benaming.

De wijziging van het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer is bewerkstelligd middels het Besluit van 20 september 2010, houdende vaststelling van een aantal wijzigingen van het Vaststellingsbesluit Binnenvaartpolitiereglement, het Besluit Rijnvaartpolitiereglement 1995, het Scheepvaartreglement Westerschelde 1990, het Scheepvaartreglement voor het Kanaal van Gent naar Terneuzen, het Scheepvaartreglement territoriale zee, het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer, het Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer, het Besluit houdende het van toepassing verklaren van de Internationale Bepalingen ter voorkoming van aanvaringen op zee, 1972, het Scheepvaartreglement Eemsmonding en het Besluit statistische gegevens scheepvaartverkeer. Gezien de samenhang tussen deze wijziging en het onderhavige besluit is gekozen voor een gelijktijdige inwerkingtreding.

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

M.H. Schultz van Haegen.

Naar boven