Voorbereiding bestemmingsplannen

Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en wethouders van Den Haag kennis van het voornemen een bestemmingsplan voor te bereiden voor:

a. Benoordenhout

Het plangebied wordt begrensd door de Koningskade, de Raamweg, het Hubertuspark, de Frederikkazerne, de duinen ten noorden van de Waalsdorperweg, de grens met Wassenaar, het Haagse Bos en het Malieveld. Voor een deel van dit gebied is het college voornemens een beheersverordening vast te stellen. De grens tussen het plangebied voor het bestemmingsplan en de beheersverordening (waarbij voor het deel richting Wassenaar de beheersverordening voorbereid wordt) is als volgt: Van Alkemadelaan, Schoutenstraat, Van Stienhovenstraat, Ruychrocklaan, Van Hogenhoucklaan, Floris Grijpstraat, Wassenaarseweg, Van Alkemadelaan.

Voor het gebied Oostduin-Arendsdorp wordt separaat een bestemmingsplan voorbereid.

b. Florence Nightingale Park

Het plangebied wordt begrensd door de Leyweg, de Zuidwoldestraat, de Dedemsvaartweg en de Escamplaan.

c. Laakhaven-West en Petroleumhaven

Het plangebied wordt begrensd door het spoor nabij de Waldorpstraat, het Hildebrandplein, de Neherkade de gronden aan de zuidzijde van de Calandstraat.

d. Neherkade

Het tracé loopt vanaf de Calandstraat via de kruisingen met het Leeghwaterplein en de Rijswijkseweg tot aan de Trekvlietbrug (Binckhorst). Het plangebied heeft uitsluitend betrekking op het wegprofiel van dit tracé inclusief de benodigde verbreding van de Neherkade.

e. Renbaankwartier

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Badhuisweg, de Nieuwe Parklaan (zuidelijk deel), de Nieuwe Duinweg, de Haringkade, de Seinpoststraat, de Neptunusstraat, de Havenkade, de Dirk Hogenraadstraat, een deel van de Maaswijkstraat, de 2e Messstraat, de Circusstraat en de Nieuwe Parklaan (noordelijk deel).

f. Ypenburg-Nootdorp, 3e herziening (Deelplan 26, Prins Willem Alexanderkwartier)

Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn Den Haag CS - Utrecht CS, het Prinses Máximaplein, de kadastrale grens ten noorden van de Plas van Reef en de andere helft van Deelplan 26 west.

De kaarten met daarop de begrenzingen van de locaties liggen met ingang van 13 mei 2011 ter inzage in het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur) en de Stadsdeelkantoren Escamp, Genemuidenstraat 208 (ES; ad b), Haagse Hout, Loudonstraat 95 (HH; ad a), Laak, Slachthuisplein 25 (La; ad c en d), Leidschenveen/Ypenburg, Brigantijn 303 (LY; ad f) en Scheveningen, Scheveningseweg 303 (Sc; ad e) (DSO-balie elke werkdag van 08.15 tot 14.00 uur; ná 14.00 uur uitsluitend op afspraak: telefoonnummer 070-353 5947 (Es), 5841 (HH), 7725 (La), 6179 (LY), 7930 (Ls), 5642 (Sc) en 5747 (Se)). De kaarten zijn tevens in te zien op www.denhaag.nl/bestemmingsplannen.

Voorafgaand aan de terinzagelegging van de ontwerpbestemmingsplannen zal geen gelegenheid worden geboden tot het indienen van zienswijzen. Evenmin zullen er op de plannen betrekking hebbende stukken ter inzage worden gelegd. Onafhankelijke instanties worden niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen.

Naar boven