Vaststelling bestemmingsplan ‘Bijzondere begraafplaats Benedeneind 301 te Benschop’

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 26 april 2011 het bestemmingsplan ‘Bijzondere begraafplaats Benedeneind 301 te Benschop’ ten opzichte van het in ontwerp ter inzage gelegde bestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en overige bijbehorende stukken liggen van 5 mei 2011 tot en met 15 juni 2011 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling ROB, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Ook buiten de genoemde openingstijden kan het bestemmingsplan tijdens kantooruren worden ingezien. Hiervoor kunt u een aparte afspraak maken via telefoonnummer 0348 559955. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde gegevens raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.lopik.nl, onder ‘Plannen en projecten’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunt u schriftelijk een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u een griffierecht in rekening brengen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel verzoek om voorlopige voorziening.

Inwerkintreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Lopik, 4 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Lopik,

de secretaris,

H. Capel.

De burgemeester,

R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven