Ontwerpbestemmingsplan ‘de Molenkamp’ Zeegse

Herontwikkeling van de voormalige camping de Molenkamp te Zeegse

Een particuliere initiatiefnemer heeft een verzoek ingediend om de voormalige camping de Molenkamp, aan de Schipborgerweg te Zeegse te mogen herontwikkelen tot een verblijfsrecreatieterrein met circa 50 recreatiewoningen. De recreatiewoningen worden gerealiseerd als onderdeel van het nabijgelegen Fletcher Hotel De Zeegser Duinen. Ook kunnen de gebruikers van de recreatiewoningen gebruik maken van de voorzieningen van dit hotel.

Nieuw bestemmingsplan

De gewenste herontwikkeling van het terrein de Molenkamp te Zeegse past niet in het geldende bestemmingsplan ‘Verblijfsrecreatieterreinen’. Dit bestemmingsplan bestemt het terrein – evenals het voorgaande bestemmingsplan ‘Zeegse’ – namelijk als campeerterrein. Het oprichten van de recreatiewoningen past niet binnen de (bouw)regels van dit plan.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan

Na het in procedure brengen van het voorontwerpbestemmingsplan zijn er bij de initiatiefnemer ideeën ontstaan om de plannen voor de herontwikkeling aan te passen en te verbeteren. Ook werden de wijzigingen mede ingegeven door opmerkingen uit de gemeenteraad en de aard en inhoud van de inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan.

In het gewijzigde plan worden maximaal 50 recreatiewoningen gebouwd. Voor 42 recreatiewoningen is een oppervlakte van 66 m2 toegestaan (dit is overeenkomstig het beleid van maximaal 60 m2 + 10% afwijkingsbevoegdheid). In afwijking van deze hoofdregel mogen vier recreatiewoningen een oppervlakte hebben van maximaal 84 m2 en ook nog eens vier woningen een oppervlakte van maximaal 95 m2. Daarmee komt de totale bebouwde oppervlakte op ca. 3.400 m2. Hetgeen een aanzienlijke afname betekent ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Er mogen op het park geen bijgebouwen worden gebouwd. De maximale bouwhoogte is gesteld op 6 meter.

De toegang tot het park zal alleen vanuit zuidelijke richting mogelijk zijn via de Schipborgerweg. Door deze nieuwe ontsluiting wordt de Akkerweg niet gebruikt en zal functioneel onveranderd blijven. Wel zal een groenstrook met dichte groene beplanting worden aangelegd als afscherming tussen het park en de woningen aan de Akkerweg. De calamiteitenontsluiting zal in het noorden aangelegd worden op de Zeegsersteeg.

Kom het ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan ‘de Molenkamp’ Zeegse ligt met ingang van maandag 9 mei 2011 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. U kunt het bestemmingsplan vinden in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’. Klik vervolgens door naar ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Tenslotte kunt u het plan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘de Molenkamp’ Zeegse, schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het Ontwikkelingsbedrijf Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven