Vaststelling bestemmingsplan Donckse Velden

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van maandag 9 mei 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad bij besluit van 24 maart 2011, nummer 2011-72 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Donckse Velden samen met het besluit tot gewijzigde vaststelling.

Het bestemmingsplan heeft globaal aangeduid betrekking op het gebied, dat ligt ten noorden van de Rotterdamseweg tussen de bebouwing van de wijken Bolnes en Slikkerveer en de Nieuwe Maas.

Het plan is opgesteld met het doel:

  • 1. de nu geldende bestemmingsregelingen te actualiseren

  • 2. enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken in relatie tot het Landgoed Huijs ten Donck

Op grond van artikel 6.12 van de Wet op de ruimtelijke ordening wordt bekend gemaakt, dat de kosten van de grondexploitatie middels een anterieure overeenkomst zijn verzekerd.

Wilt u het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit bekijken? Dat kan vanaf 9 mei tot en met 17 juni 2011:

  • via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • via de website van de gemeente Ridderkerk www.ridderkerk.nl/planinprocedure

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1), bij de balie Bouwen en Wonen.

Gedurende deze termijn van zes weken kan een belanghebbende bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) beroep instellen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan.

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de raad naar voren heeft gebracht.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van maandag 20 juni 2011. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling bestuursrechtspraak. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Ridderkerk, 5 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven