Onherroepelijk bestemmingsplannen ‘De drie dorpen, fase 2 Zilverackers’ en ‘Verlengde Oersebaan, 1e fase Westelijke Ontsluitingsroute’

Burgemeester en wethouders van Veldhoven maken bekend, dat de onderstaande vastgestelde bestemmingsplannen na een uitspraak van de Raad van State met ingang van 27 april 2011 onherroepelijk is geworden.

Naam

Bestemmingsplan ‘De drie dorpen, fase 2 Zilverackers’.

Omschrijving

Voor het gebied ten westen van Veldhoven is in mei 2007 het Masterplan Veldhoven-West vastgesteld, waarna een verfijning heeft plaatsgevonden in de Structuurvisie Zilverackers. Eén van de onderdelen van de Structuurvisie Zilverackers is de ontwikkeling van drie nieuwe dorpen in het groen in de Zonderwijkse Akkers.

Om dit planologisch mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘De drie dorpen, fase 2 Zilverackers’ opgesteld. Dit plan betreft een globaal bestemmingsplan met een uitwerkingsverplichting voor de drie dorpen en het tussen de dorpen gelegen groen.

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd aan de zuidzijde door het Grote Kerkepad, aan de westzijde door het voorziene tracé van de Westelijke OntsluitingsRoute (gelegen ten oosten van de bestaande weg Zittard), aan de noordzijde door de rand van de bestaande bospercelen (gedeeltelijk gelegen aan de Eindhovensebaan), dan wel te ontwikkelen bospercelen volgens de Structuurvisie Zilverackers en aan de oostzijde door de Sondervick. De begrenzing aan de oostzijde van het plangebied sluit aan bij de vigerende plangrenzen van de bestemmingsplannen ‘Zonderwijk 2005’ en ‘t Look 2004’. Door aansluiting te zoeken met deze bestemmingsplannen zijn onder andere een deel van bestaande achtertuinen van de Sondervick in het plangebied gelegen, evenals enkele percelen aan de Sondervick, namelijk Sondervick 19, 25, 93, 105, 107, 109 en 127.

En

Naam

Bestemmingsplan ‘Verlengde Oersebaan, 1e fase Westelijke Ontsluitingsroute’.

Omschrijving

Ter ontsluiting van de woningbouwlocatie Zilverackers is een nieuwe ontsluitingsweg noodzakelijk. Het tracé van deze weg, de Westelijke Ontsluitingsroute (WOR) genaamd, is opgedeeld in een drietal onderdelen, namelijk:

  • 1) De Verlengde Oersebaan (fase 1);

  • 2) De Verlengde Heerbaan (opgenomen in het bestemmingsplan Oerle-Zuid);

  • 3) De Zilverbaan (fase 2).

In de eerste fase zal de Verlengde Oersebaan worden gerealiseerd. Om dit planologisch mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Verlengde Oersebaan, 1e fase Westelijke OntsluitingsRoute’ opgesteld. Het plangebied van dit bestemmingsplan is gelegen ten Westen van Veldhoven en buigt om Oerle heen, van de Oersebaan tot aan de Heerbaan. Het deel dat de aansluiting mogelijk maakt met de Heerbaan (De Verlengde Heerbaan) maakt geen onderdeel van dit bestemmingsplan uit. De noordelijke begrenzing van het plangebied bevindt zich ter plaatse van een (nog te realiseren) rotonde aan de kruising van de Oersebaan en Scherpenering. De zuidelijke begrenzing bevindt zich ter plaatse van de (nog te realiseren) rotonde in het verlengde van de Heerbaan.

De bestemmingsplannen zijn te raadplegen op de site www.veldhoven.nl. Hier kunt u aan de linkerzijde kiezen voor ‘wonen en leven’, vervolgens ‘bouwen en wonen’ en daarna voor ‘bestemmingsplannen’. De bestemmingsplannen liggen tevens voor iedereen ter inzage bij de Dienst Stad en Samenleving, afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling, Meiveld 1 te Veldhoven (graag melden bij de receptie).

Voor vragen c.q. opmerkingen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Yücesan-van Drunen, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening van de afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 040-25 84 398.

Veldhoven, 4 mei 2011

Naar boven