Vastgesteld bestemmingsplan ‘Biestakkerstraat te Helvoirt’ van de gemeente Haaren

Helvoirt

  • Biestakkerstraat, 5268 CC, Helvoirt sectie D nummer 5050.

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 21 april 2011 het bestemmingsplan ‘Biestakkerstraat te Helvoirt’ ongewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het oprichtingen van een seniorenwoning aan de Biestakkerstraat in Helvoirt op het perceel kadastraal bekend als sectie D nummer 5050. Op basis van het nu geldende bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt’ is het niet toegestaan om in het plangebied een woning te realiseren. De gronden zijn bestemd als ‘wonen’, echter is er geen bouwvlak opgenomen. Zodoende is daar geen woning toegestaan. Als gevolg hiervan is een aanpassing van het geldende bestemmingsplan noodzakelijk.

Voor de ontwikkeling van de woning is ook een hogere grenswaarde verkeerslawaai noodzakelijk.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 10 februari 2011 tot en met 23 maart 2011 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 6 mei 2011 gedurende zes weken (tot en met donderdag 16 juni 2011) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien in de hal van het gemeentehuis. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op ‘Wonen en omgeving’; vervolgens op ‘Woningbouwprojecten’ en zo komt u bij ‘Biestakkerstraat te Helvoirt’.

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt.

Op grond van artikel 145 van de wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Haaren, 26 april 2011

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven