Ontwerpbesluit omgevingsvergunning aanleg faseringsstroken en vernieuwing drie kunstwerken A28 om groot onderhoud te kunnen verrichten

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van de geldende bestemmingsplannen voor de aanleg van faseringstroken en vernieuwing van drie kunstwerken op de A28 om groot onderhoud te kunnen verrichten. De (ontwerp)omgevingsvergunning ligt tezamen met de ruimtelijke onderbouwing en de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen (vvgb) van de gemeenteraad gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Omschrijving

Door het intensieve gebruik van de A28 Utrecht-Amersfoort is de A28 aan groot onderhoud toe. Om het onderhoud zo uit te kunnen voeren dat de huidige verkeerscapaciteit gehandhaafd blijft en de doorstroming zo goed mogelijk behouden blijft, is de aanleg van faseringsstroken noodzakelijk.

Een faseringsstrook is een strook die naast de bestaande rijstroken wordt aangelegd, waar verkeer tijdelijk overheen geleid kan worden bij werkzaamheden aan het bestaande asfalt.

Ter plaatse van enkele kruisingen is de bestaande breedte van de weg beperkt tot de beschikbare breedte van de kunstwerken (dat zijn bouwwerken zoals bruggen, duikers en viaducten). Om de aanleg van de faseringsstroken mogelijk te maken zijn bredere kunstwerken noodzakelijk. Voor een aantal faseringsstroken en kunstwerken geldt dat deze aanpassingen niet passen binnen de geldende bestemmingsplannen. De aanvraag loopt vooruit op en deels parallel aan het ontwerp Wegaanpassingsbesluit dat de definitieve wegverbreding regelt. Uitgangspunt is dat Rijkswaterstaat één keer de weg op moet voor zowel groot onderhoud als de definitieve wegverbreding.

Procedure

Van 5 mei 2011 tot en met 15 juni 2011 liggen de (ontwerp)omgevingsvergunning en de tekeningen tezamen met de ruimtelijke onderbouwing en de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen (vvgb) van de gemeenteraad gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de stadsinformatiewinkel, Stadhuisplein 7 te Amersfoort. Voor wat betreft de openingstijden van de stadsinformatiewinkel wordt verwezen naar de Service-informatie in de Stadsberichten. Ook zijn de stukken in pdf voor iedereen ter inzage via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen(via de kaart)’ en vervolgens op Wieken-Vinkenhoef).

Zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de (ontwerp) omgevingsvergunning en/of de (ontwerp) verklaring van geen bedenkingen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen over de (ontwerp)omgevingsvergunning kunnen, onder vermelding van dossiernummer 3635960, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort, t.a.v. dhr. C. J.Meister, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Schriftelijke zienswijzen over de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen kunnen, onder vermelding van dossiernummer 3635960, worden gericht aan de raad van de gemeente Amersfoort, t.a.v. dhr. C.J. Meister.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u per e-mail contact opnemen met dhr. C.J.Meister (CJ.Meister@amersfoort.nl) of per telefoon ( 033-469 5152).

Naar boven