Ontwerpbesluit omgevingsvergunning verplaatsing rietdekkersbedrijf van Maatweggebied naar Slaagseweg 31

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3 o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het bestemmingsplan Buitengebied I en II, voor de verplaatsing van een rietdekkersbedrijf van het Maatweggebied naar de Slaagseweg 31. De (ontwerp)omgevingsvergunning ligt tezamen met de ruimtelijke onderbouwing en de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen(vvgb) van de gemeenteraad gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Omschrijving

Het perceel Slaagseweg 31 betreft een voormalig agrarisch bedrijf. Vanuit de Maatweg wordt hier een rietdekkersbedrijf naartoe verplaatst. Het perceel krijgt een nieuwe inrichting. Alle bebouwing wordt gesloopt in ruil voor twee nieuwe woningen. Achter een van de woningen komt een bedrijfshal van maximaal 225 m2 voor de vestiging van het rietdekkersbedrijf. Het geheel krijgt een landschappelijke inrichting.

Binnen het geldende bestemmingsplan Buitengebied I en II is het niet mogelijk medewerking te verlenen aan de aanvraag. De aanvraag past wel binnen het nieuwe ontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied-West dat binnenkort ter inzage wordt gelegd.

Doel van de aanvraag is de bouw van de woningen en de bedrijfshal mogelijk te maken, vooruitlopend op het actualiseren van het geldende bestemmingsplan.

Procedure

Van 5 mei 2011 tot en met 15 juni 2011 liggen de (ontwerp)omgevingsvergunning en de tekeningen tezamen met de ruimtelijke onderbouwing en de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen (vvgb) van de gemeenteraad gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de stadsinformatiewinkel, Stadhuisplein 7 te Amersfoort. Voor wat betreft de openingstijden van de stadsinformatiewinkel wordt verwezen naar de Service-informatie in de Stadsberichten. Ook zijn de stukken in pdf voor iedereen ter inzage via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op Buitengebied-West).

Zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de (ontwerp) omgevingsvergunning en/of de (ontwerp) verklaring van geen bedenkingen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen over de (ontwerp)omgevingsvergunning kunnen, onder vermelding van dossiernummer 3657264, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort, t.a.v. dhr. R. Bollebakker, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Schriftelijke zienswijzen over de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen kunnen, onder vermelding van dossiernummer 3657264, worden gericht aan de raad van de gemeente Amersfoort, t.a.v. dhr. R. Bollebakker.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u per e-mail contact opnemen met dhr. R. Bollebakker (RE.Bollebakker@Amersfoort.nl) of per telefoon ( 033-469 4588).

Naar boven