Ontwerpbestemmingsplan ‘Balk - Boslust Zuidwest’ (opnieuw ter inzage)

Burgemeester en wethouders van Gaasterlân-Sleat maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Balk - Boslust Zuidwest ’ ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan heeft eerder ter inzage gelegen, van 3 december 2010 t/m 13 januari 2011. Bij deze tervisielegging zijn echter niet alle relevante onderzoeken ter inzage gelegd en/of is kenbaar gemaakt waar deze waren in te zien. Daarom wordt het ontwerpplan opnieuw gepubliceerd en ter inzage gelegd, inclusief het eerder ontbrekende onderzoek. De al ingediende zienswijzen blijven onverkort van kracht.

Het plangebied bevindt zich ten zuiden van Balk en wordt in het westen begrensd door de Súderseewei, in het noord(westen) door het Balkster Bos en door de achterzijde van de percelen aan It Hoefizer en voor het overige door agrarische percelen. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 14 woningen met bijbehorende infrastructuur mogelijk en voorziet tevens in een bestemming voor een groenstrook, water en bos.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 9 mei 2011 voor een periode van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van Gaasterlân-Sleat, Dubbelstraat 1 te Balk. Het ontwerpplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.gaasterlan-sleat.nl (Wonen en leven / Bestemmingsplannen) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen genoemde termijn kan eenieder bij de gemeenteraad schriftelijk (postbus 30, 8560 AA te Balk) of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling tel. (0514) 60 81 69. Van de zienswijzen die mondeling naar voren zijn gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Het is mogelijk dat de ter inzage gelegde stukken tijdens de terinzagelegging worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

Balk, 5 mei 2011

Naar boven