Aanwijzingsbesluit Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant inzake bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende’ gedeeltelijk vernietigd

Op 25 maart 2009 maakten burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad op 2 februari 2009 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende’ gewijzigd heeft vastgesteld en dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij besluit van 10 maart 2009 een aanwijzingsbesluit hadden genomen voor een aantal onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in de uitspraak van 15 april 2011 het aanwijzingbesluit van Gedeputeerde Staten vernietigd voor zover het aanwijzingsbesluit betrekking heeft op de artikelen 4.5.1, 5.6.1 en 6.6.1 van de planregels, het toekennen van een bouwvlak voor de bestemming ‘Wonen (W)’ op het perceel Pastoor Thijssenlaan 76 te Sterksel en de regeling in artikel 7.2.2 van de planregels, in combinatie met de bij dit artikel behorende Tabel Bedrijven, voor de meubelmakerij Paaldijk 11a te Leende. Burgemeester en wethouders maken nu dan ook bekend dat het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende’ d.d. 2 februari 2009 ook geldt voor voornoemde onderdelen.

Het vaststellingsbesluit, het aanwijzingsbesluit en de uitspraak van de Raad van State en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 5 mei 2011 tot en met 15 juni 2011 voor eenieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit, het aanwijzingsbesluit en de uitspraak van de Raad van State en de daarbij behorende stukken digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.heeze-leende.nl).

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit, voor zover dit betrekking heeft op de artikelen 4.5.1, 5.6.1 en 6.6.1 van de planregels, het toekennen van een bouwvlak voor de bestemming ‘Wonen (W)’ op het perceel Pastoor Thijssenlaan 76 te Sterksel en de regeling in artikel 7.2.2 van de planregels, in combinatie met de bij dit artikel behorende Tabel Bedrijven, voor de meubelmakerij Paaldijk 11a te Leende, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit wordt dan in ieder geval opgeschort tot op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven